Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Gegužės 12-oji – Tarptautinė Slaugytojų diena

2017-05-15

Slaugytojo profesija minima nuo neatmenamų laikų. Žmonėms visada buvo svarbu išlikti sveikiems, o susirgus gauti reikiamą pagalbą. Pirmosios žinios apie slaugymą siekia šimtus metų prieš Kristaus gimimą.

F. Naitingeil gimimo diena – gegužės 12 – oji – paskelbta Tarptautine slaugytojų diena.

2017 m. Tarptautinės slaugytojų dienos tema: „Slaugytojai – tvarios plėtros tikslų įgyvendinimo lyderiai“. Didžiausias dėmesys skiriamas šiems tikslams: panaikinti skurdą, badą, užtikrinti sveiką gyvenimą, siekti gerovės visų amžiaus grupių gyventojams ir kt.

Gegužės 12 dieną Biomedicinos mokslų fakulteto studentai ir dėstytojai, TENA produktų atstovai surengė akciją, skirtą Tarptautinei slaugytojų dienai paminėti. Akcijos metu nemokamai buvo matuojamas arterinis kraujo spaudimas,  galima buvo pasisverti, gauti rekomendacijas apie dantų priežiūrą, išsiaiškinti inkontinencijos (šlapimo nelaikymo) problemą, asmens higienos priemonių taikymą jos metu ir kt.

Akcijos, trukusios nuo 11 iki 13 val., metu paslaugos suteiktos 258 panevėžiečiams ir miesto svečiams. Akcijoje dalyvavo 182 moterys ir 76 vyrai.  Padidėjęs kraujospūdis nustatytas 97 asmenims.

Galimi darbdaviai: