Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Išsaugoti šypseną visą gyvenimą – iššūkis ar būtinybė?

2017-05-15

Panevėžio kolegijos burnos higienos studijų programos studentai gegužės 12-ą dieną pakvietė miesto gyventojus į sveikatos išsaugojimo renginį, kurio tikslas prisiminti Pasaulinę burnos sveikatos dieną, minimą kovo 20-ąją. Renginio veiklos buvo finansuojamos Panevėžio m. savivaldybės Visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos lėšomis.

Šios dienos šūkis „Išsaugoti šypseną visą gyvenimą – iššūkis ar būtinybė?” Todėl projekto veiklos apėmė du etapus.
Studentai konsultavo gyventojus apie burnos priežiūrą, aiškino, kodėl svarbu prižiūrėti jau išgydytus ar protezuotus dantis. Dėmesys buvo atkreiptas į dantų implantų priežiūrą, siekiant, kad jie tarnautų kuo ilgesnį laiką. Pastebėta, kad miesto gyventojai labiau rūpinasi burnos priežiūra, bendraudami su studentais uždavė daugiau jiems aktualių klausimų. Būsimieji burnos higienistai pasakojo kaip pasirinkti tinkamas burnos priežiūros priemones, į ką reikėtų atkreipti dėmesį jas renkantis, nes pastaruoju metu šių produktų pasiūla labai didelė ir gyventojams lieka neaišku, kurios priemonės tinkamiausios.
Kita projekto veikla vyko Panevėžio kolegijos Burnos priežiūros laboratorijoje, kur visi norintieji galėjo pasitikrinti savo dantų būklę, gauti individualias burnos priežiūros konsultacijas.
Dar reikėtų pažymėti, kad gegužės 12-ąją Europos ir Lietuvos gydytojai periodontologai kviečia minėti dantenų sveikatos dieną. O dantenos – neatskiriama burnos sveikatos dalis.
Džiaugiamės, kad Panevėžio miesto gyventojai rūpinasi savo sveikata, domisi burnos sveikatos išsaugojimo klausimais. Toks sveikatinimo renginys dar kartą įrodo, kad išsaugoti šypseną visą gyvenimą yra būtinybė, nes nuo to priklauso gyvenimo kokybė.

Dėkojame Lietuvos burnos higienistų draugijai, kuri suteikė informacinės medžiagos renginiui bei burnos priežiūros priemonių atstovams -TePe, Gum, Picsters, kurie sudarė galimybę renginio dalyviams išmėginti įvairias burnos priežiūros priemones.
Didžiausia padėka Panevėžio m. savivaldybei, kuri rūpinasi savo gyventojų sveikata ir užtikrino, kad renginio metu turėtume dantų restauracijų muliažą ir dar aiškiau padėtume įvertinti šypsenos išsaugojimo visą gyvenimą svarbą.

Galimi darbdaviai: