Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Studijų programos „Burnos higiena“ studentams paskutinis žingsnis iki diplomų žengtas

2017-06-19

Panevėžio kolegijos burnos higienos studijų programos studentai birželio 16-ąją gynė Burnos higienisto profesinio bakalauro darbus. Tai paskutinis žingsnis link diplomo, o jau šią savaitę jų laukia iškilminga šventė – diplomų įteikimas.
Šiais metais būsimieji burnos priežiūros specialistai pristatė labai aktualius ir reikšmingus praktinėje veikloje darbus.
Ypač išsiskyrė Luko Bajoriūno darbas, kuris nagrinėjo dantų apsaugų poveikį burnos sveikatai. Lukas ne tik apklausė sportuojančius asmenis kaip jie rūpinasi dantų ir veido apsauga sportuojant, bet ir ištyrė jas dėvinčių asmenų burnos audinių būklę bei pateikė išvadas – dantų apsauga ypač svarbi ne tik kontaktinio sporto šakų atstovams bet ir visiems sportuojantiems asmenims.
Rita Skukauskaitė pristatė darbą apie cerebriniu paralyžiumi sergančių vaikų burnos sveikatos būklės gerinimą. Rita pristatė stebėjimo rezultatus, kurie parodė kad net ir turintys specialiųjų poreikių vaikai gali išsaugoti sveikus dantis, tik reikia daugiau įtraukti tėvus ir globėjus. Luko ir Ritos darbų vadovė buvo lektorė Vida Elijošaitienė.
Austėja Mičiūdaitė pristatė darbą apie probiotikų poveikį periodonto ligų profilaktikai ir pastebėjo, kad tiriamieji, kurie vartojo Biogaia Prodentis preparatą pateikė labai gerus atsiliepimus, o jų periodonto sveikatos vertinimas parodė, kad ši priemonė padeda sumažinti periodonto ligos riziką. Probiotikų produktą tyrimui skyrė UAB Oralmeda.
Agnė Misevičiūtė nagrinėjo temą apie sausos burnos priežiūrą, kuri ypač aktuali vyresnio amžiaus asmenims. UAB Algol Pharma atstovai Agnės tyrime sutikusiems dalyvauti asmenims skyrė sausos burnos priežiūros priemonių Xerostom, kurios žymiai sumažino tiriamųjų nusiskundimus, sukeliamus burnos sausumo. Studenčių darbams vadovavo lektorė Rima Adomaitienė.
Studentai nagrinėjo ir kitas labai svarbias temas: G. Bernatonytė rengė darbą apie vaikų, turinčių klausos negalią burnos priežiūros mokymo ypatumus, vadovė – lekt. I. Kupčiūnaitė. G. Linkevičiūtė tyrė odontologinių pacientų informuotumą apie radiacinę saugą, vadovė – lekt. R. L. Palinauskienė. D. Kizlaitė nagrinėjo cukraus pakaitalo ksilitolio svarbą dantų ėduonies profilaktikai bei gyventojų žinias apie jį, vadovė – lekt. A. Butkuvienė. Čia paminėtos tik kelios temos, tačiau ir kitų studentų darbai sudomino vertintojus.
Baigiamųjų darbų vertinimo komisijai vadovavo VšĮ Panevėžio m. odontologijos poliklinikos direktoriaus pavaduotoja, LR OR Norminių aktų komisijos pirmininkė, gyd. odontologė Santa Miežinienė. Komisijoje dirbo UAB Omnidenta gydytoja odontologė E. Masilionytė, lektorė, burnos higienistė, LR OR tarybos pirmininko pavaduotoja R.Adomaitienė, UAB Odenta direktorė, LR OR tarybos narė, burnos higienistė V. Žemaitė, bei VšĮ Panevėžio m. odontologijos poliklinikos gydytojo odontologo padėjėja, LR OR Garbės teismo narė R. Žydeliūnienė.
Studentų darbus recenzavo Panevėžio mieste praktikuojantys gydytojai odontologai bei burnos higienistai.
Dėkojame komisijai ir recenzentams už nuoširdų darbą.
Sveikiname studentus sėkmingai apgynusius baigiamuosius darbus! Linkime gražios diplomų įteikimo šventės bei sėkmingo darbo pagal įgytą specialybę.

Galimi darbdaviai: