Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Panevėžio kolegijos studentų ir dėstytojų vizitas AB „Akmenės cementas“ ir UAB „Eternitas“ gamybos cechuose

2017-11-27

Panevėžio kolegijos Statybos studijų programos studentai kartu su dėstytojais – dr. Donatu Aviža,  Danguole Plungyte ir Jovita Kaupiene lapkričio 22 d. praleido AB „Akmenės cementas“ ir UAB „Eternitas“ gamybos cechuose.

AB „Akmenės cementas“ – viena iš didžiausių Baltijos šalyse ir vienintelė Lietuvoje bendrovė, gaminanti cementą. Gamykloje cemento pagamina virš milijono tonų per metus, o produkto kokybė atitinka visus Lietuvos bei Europos Sąjungos reikalavimus.  UAB „Eternit Baltic“ gamina stogo dangas. Bendrovė vienintelė  Pabaltijyje gamina   banguotus lakštus – saugią beasbestinę stogo dangą.  Paklausios ir šios įmonės gaminamos  cementinės dailylentės „Cedra“– nepūvanti fasado apdailos medžiaga.

Įmonių darbuotojai lydėjo studentus per cechus ir aiškino statybinių medžiagų gamybos technologijų paslaptis.

Po abiejų įmonių apžiūros studentai ir dėstytojai dalyvavo praktiniame seminare, kuriame buvo pristatyta nauja produkcija, jos savybės ir naudojimo galimybės.

Studijų krypties programų komiteto pirmininkė Jovita Kaupienė teigė, kad edukacinė išvyka studentams buvo labai naudinga ir sakė jau planuojanti kitą kelionę į šiuolaikiškai įrengtą  karjerą.

Galimi darbdaviai: