Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Interviu ciklas „Panevėžio kolegijos veidai“. Studentas Matas Lavinskas: „Statybos studijas Panevėžio kolegijoje pasirinkau dėl vienos priežasties – mėgstu statyti“

2018-04-06

Tęsiame interviu ciklą „Panevėžio kolegijos veidai“ ir kalbiname Matą Lavinską – studijų programos „Statyba“ pirmo kurso studentą.

Kas lėmė tavo pasirinkimą studijuoti Panevėžio kolegijoje?

Pasirinkau Panevėžio kolegiją atsižvelgdamas į daugelį aspektų: Panevėžyje pragyvenimo sąnaudos yra gerokai mažesnės nei Vilniuje ar Kaune, be to, šiame mieste gyvena daug artimųjų, netoli yra mano gimtieji namai ir, svarbiausia, Panevėžio kolegijoje yra „Statybos“ studijų programa, kurią jau seniai svajojau studijuoti.

Kodėl pasirinkai statybos studijas? Galbūt kas nors paskatino žengti šia kryptimi?

Statybos studijas Panevėžio kolegijoje pasirinkau dėl vienos priežasties – mėgstu statyti! Studijos kolegijoje yra labai įdomios ir naudingos nuo pat pirmo kurso. Dar besimokydamas mokykloje nuolat stebėdavau, kaip dirba statybų specialistai, pats padėdavau statybose dirbantiems darbuotojams, šio to išmokau pats ir supratau, kad ateity noriu dirbti būtent statybų srityje. Taigi galiu drąsiai teigti, kad ši specialybė yra mano pašaukimas.

Ar dalyvauji studentų laisvalaikio užsiėmimuose? Ar pavyksta išlaikyti pusiausvyrą tarp studijų ir ˮstudentavimo”?

Džiaugiuosi, kad užtenka laiko viskam: ir studijoms, ir „studentavimui“. Būdamas pirmo kurso studentas dar daug analizuoju aplinką ir įvairias kolegijoje siūlomas postudijinės veiklos galimybes. Tačiau jau šiandien galiu drąsiai sakyti, kad kolegijoje ypač smagu dėl draugiškų grupiokų.

Papasakok apie įdomiausią ar maloniausią nutikimą kolegijoje?

Nors esu tik pirmo kurso studentas, tačiau jau spėjau su kolegijos komanda sudalyvauti tarptautinėje parodoje „Studijos 2018”, kuri vyko  LITEXPO parodų rūmuose. Teko daug bendrauti su moksleiviais ir jiems pristatyti studijų galimybes Panevėžio kolegijoje. Man tai buvo labai įdomi patirtis.

Ar rekomenduotum studijas Panevėžio kolegijoje savo draugams ar artimiesiems?

Studijas Panevėžio kolegijoje visų pirma rekomenduočiau dėl dėstytojų, kurie jau nuo pirmo kurso palieka patį geriausią įspūdį. Visi dėstytojai yra supratingi, geranoriški ir, svarbiausia, puikūs savo srities žinovai. Į paskaitas einu su malonumu. Todėl net norisi paneigti posakį, kad mokslo šaknys karčios. Jos man bent jau kol kas yra saldžios 🙂

Galimi darbdaviai: