Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Būsimieji burnos higienistai varžėsi profesinio meistriškumo konkurse

2019-02-11

Panevėžio kolegijoje 2019 m. vasario mėn. 7 d. įvyko Šiaurės Lietuvos regiono kolegijų burnos higienos studijų programos III kurso studentų profesinio meistriškumo konkursas.

Šis konkursas rengiamas nuo 2013 m. ir Panevėžio kolegijoje jis vyko jau 6-ąjį kartą. Šiais metais konkurse varžėsi po vieną komandą iš Šiaulių valstybinės kolegijos ir Utenos kolegijos bei dvi komandos iš Panevėžio kolegijos.

Konkurso dalyvius pasitiko Panevėžio kolegijos Praktinio mokymo centro vadovas Kęstutis Lukoševičius, kuris pasveikino susirinkusiuosius artėjančios šv. Apolonijos, dantų skausmą kenčiančių ir odontologų globėjos dienos proga bei pasidžiaugė, kad šio renginio metu Praktinio mokymo centro laboratorijomis gali naudotis ne tik Panevėžio kolegijos studentai, bet ir studijuojantieji Šiaulių valstybinėje bei Utenos kolegijose.

Konkursas prasidėjo įdomiais komandų prisistatymais, kur studentai parodė savo kūrybiškumą bei išradingumą. Studentams teko atlikti anatomijos, rentgenologijos, infekcijų kontrolės, odontologinių ligų profilaktikos ir burnos sveikatos išsaugojimo užduotis. Konkurso dalyviai demonstravo pacientų mokymo, darbo ergonomikos bei profesionalios burnos higienos įgūdžius bei žinias.

Dalyvius vertino VšĮ Panevėžio m. odontologijos poliklinikos direktoriaus pavaduotoja, gydytoja odontologė Santa Miežinienė, Šiaulių valstybinės kolegijos lektorės gydytoja ortodontė Gintarė Švambarienė ir burnos higienistė Jurgita Andrulienė, Utenos kolegijos lektorė, burnos higienistė Asta Šulskienė, Panevėžio kolegijos asistentė, burnos higienistė Jolita Masevič. Konkurso vertinimo komisijai buvo nelengva vertinti ir išrinkti nugalėtojus, nes studentai buvo labai gerai pasiruošę ir puikiai atliko užduotis.

Po puikiai atliktų užduočių pirmąją vietą iškovojo Šiaulių valstybinės kolegijos komandos studentės Vitalija Gerasimova, Donata Januševičiūtė ir Danielė Levickytė. Antroji vieta atiteko Panevėžio kolegijos pirmosios komandos studentėms Miglei Demidenkaitei, Erikai Grybytei ir Angelinai Naskauskienei. Utenos kolegijos studentės Dorota Klimovičiūtė, Svetlana Bessonova ir Liveta Briaukiatė iškovojo trečiąja vietą. Labai nedideliu taškų skirtumu nuo prizinės vietos atsiliko Panevėžio kolegijos antrosios studenčių komandos „Happy Smile” narės Paulina Vaišvilaitė, Deimantė Pilkauskaitė ir Modesta Šavlovskaja. Visos konkurso dalyvės buvo apdovanotos rėmėjų įsteigtais prizais – burnos priežiūros priemonių rinkiniais, suvenyrais ir saldumynais.

Studentams prizus įsteigė Panevėžio kolegija, Tepe, Orivas, Jordan, Sunstar Gum. Dėkojame rėmėjams!

 

Galimi darbdaviai: