Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Panevėžio kolegijai dovana: bendrovė „Prorentus“ įrengė specializuotą auditoriją

2019-02-12

 Panevėžio kolegijai bendrovė „Prorentus“ įteikė dovaną – atidarė Statybos inžinerijos auditoriją su šiuolaikiška įranga, reikalinga statybos inžinierių specialybei ruošti.

Panevėžio kolegijos direktorius dr. Gediminas Sargūnas naujienų portalui JP pasakojo, kad Kolegija turi per 200 socialinių partnerių.

„Turime ir strateginius partnerius, iš kurių vienas – bendrovė „Prorentus“. Ši bendrovė atnaujino specializuotą auditoriją, kurioje įdiegta šiuolaikiška įranga studijų programos „Statyba“ studentams ruošti. Auditorijoje pastatyta programinė įranga konstruktoriams, inžinieriams, statybininkams. Studentai galės su BIM programine įranga demonstruoti vaizdą, spausdinti brėžinius“, – pasakojo G. Sargūnas ir teigė, kad šis projektas naudingas ir Kolegijai, ir bendrovei „Prorentus“.

„Nauda abipusė. Turime techninė įrangą reikalingą studentų įgūdžiams lavinti, projektavimo darbams atlikti. Be to, studijų programa moderni ir studentai inžinieriai paruošiami kur kas geriau ir jie papildys bendrovės „Prorentus“ darbuotojų gretas“, – teigė G. Sargūnas.

Bendrovės „Prorentus“ marketingo vadovė Andra Adomavičienė teigė, kad bendravimas su Panevėžio kolegija prasidėjo prieš porą metų.

„Norėdami paskatinti gabius studentus, įsteigėme nominaciją – suteikėme mokamą praktiką mūsų firmoje ir mokėjome už gabaus studento mokslus. Studentai, baigę mokslus Panevėžio kolegijoje, liko dirbti „Prorentus“. Be to, tęsia magistro studijas KTU Panevėžio technologijų ir verslo fakultete. Mums reikia imlių, šviesių ir protingų žmonių, kurie baigę mokslus, liktų dirbti čia ir neišvažiuotų į užsienį“, – sakė A. Adomavičienė ir aiškino, kodėl įrengė vardinę auditoriją:

„Norime, kad statybos inžinieriai būtų paruošti tinkamai ir galėtų dirbti su šiuolaikinėmis technologijomis. Auditorija kompiuterizuota, įrengti 4 vaizdo ekranai – du dėstytojui, du – studentams, plačiaformatis spausdintuvas ir vandeniu aušinamas kompiuteris. Visa ši technologija padės paruošti inžinierių statybininką, kuris, baigęs studijas, iškart galės pradėti dirbti, o ne nešioti plytas. Norime atgaivinti statybos inžinieriaus specialybę ir kelti šios profesijos prestižą.“

Pasak bendrovės „Prorentus“ marketingo vadovės, tokiu pavyzdžiu norėtų užkrėsti ir kitas Panevėžio įmones.

„Juk galima padėti Panevėžio kolegijai ir įrengti auditorijas, kuriose būtų įrangą padedanti paruošti kokybiškai specialistus. Juolab kad kokybiška įranga skatina studentus mokytis“, – teigė A. Adomavičienė.

Galimi darbdaviai: