Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Seneliai mūsų jauni, su džinsais ir tekini

2019-10-18

Sportas ir judėjimas yra geros fizinės formos pagrindas ne tik vyresnio amžiaus žmogui, bet ir didžiulė nauda jaunam ar mažam.  Todėl spalio 16 d. Panevėžio kolegijos socialinio darbo SDn-17 grupės III kurso studentės Panevėžio kolegijos sporto salėje suorganizavo sporto dieną senjorams „Seneliai mūsų jauni, su džinsais ir tekini“.  Šie dainos žodžiai skambėjo keturių kartų lūpose. Įsitikinome, kad šiuolaikiniai seneliai mielai sportuoja, šoka, dainuoja ir bendrauja. Jie kupini entuziazmo, noro dalyvauti, sužinoti.

Panevėžio kolegijos studentės pakvietė ir dar kartą nuoširdžiai padėkojo Panevėžio neįgaliųjų draugijos „Ave Vita“ ansambliui „Avilys“, kuris sutiko prisidėti prie šventės organizavimo ir padovanojo Šeduvos globos namų senjorams ne tik nuostabias dainas, muziką, bet ir galimybę parungtyniauti linksmose sporto varžybose. O tam, kad nebūtų traumų, visi svečiai kartu su studente Ingrida pradėjo nuo mankštos, vėliau komandos varžėsi keturiose rungtyse. Į pirmąją rungtį „Sniego mūšį“ pakvietė studentė Ernesta, pasiūliusi prisiminti smagią vaikystę, kai šaltomis žiemomis vaikai išbėgdavo į kiemus pasimėtyti sniego gniūžtėmis. Po salę skraidė popierinės gniūžtės kartu su geromis emocijomis bei juoko garsais.

Antroji rungtis pareikalavo susikaupimo, nes studentės Faustos paruoštas krepšinis buvo neįprastas. Senjorų ir ansamblio komandos turėjo popierinius kamuoliukus įmesti į dėžes, kurios su kiekvienu ratu vis tolo. Dalyvių susikaupę veidai  labai greitai nušvisdavo kamuoliukui pataikius, o  sirgalių emocijos liejosi su kaupu, studentės džiaugėsi ir plojo kartu su jais.

Trečioje rungtyje komandos pasitikrino kruopštumą, studentė Sandra pristatė ir pademonstravo kruopštumo ir greičio reikalaujančią rungtį „Siūlai, siūlai susivykit“. Kiekvienas komandos narys, turėjo suvynioti siūlus iki kliūties, ją apeiti ir išvyniojus siūlus perduoti savo draugui. Siūlai vyniojosi labai greitai ir tiksliai, bet šitoje rungtyje buvo ir  kritusių siūlų kamuolių.  Tačiau labai greitai į pagalbą atskubėdavo studentės ir viską kaipmat sutvarkydavo.

Na, o ketvirtoji Ligitos užduotis pareikalavo komandų vikrumo. Nes čia jie vietoj futbolo kamuolio turėjo spardyti balioną. Kuris nepaklusdavo dalyviams ir ne visada „riedėdavo“ ten kur reikia.  Bet senjorų ir ansamblio „Avilys“ komandos įrodė, kad viskas yra įmanoma, reikia tik kantrybės ir ryžto.

Socialinio darbo studentės nuoširdžiai dėkojo Panevėžio miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro darbuotojai Jurgitai, kuri visiems norintiems svečiams ir dalyviams atliko kūno sudėties analizės tyrimą.  Tai lengvas, greitas ir tikslus būdas daugiau sužinoti apie savo kūno sudėtį ar padidinti motyvaciją keisti savo gyvenimo būdą.

Na, o kaipgi varžybos be dovanų? Mūsų grupės studentė, tautodailininkė Aušra Bražėnaitė – Boliauskienė paruošė dalyviams rankų darbo medalius. Taip pat buvo įteiktos svečiams padėkos, bei Panevėžio kolegijos dovanos ir suvenyrai.

Po renginio visi dalyviai jėgas atstatė ir pabendravo prie puodelio arbatos bei studenčių surengtų vaišių. Pasidalinę įspūdžiais ir šiltais padėkos žodžiais išlydėjome svečius. Tikimės, kad šita sporto popietė taps Panevėžio kolegijos studentų tradicija ir kiekvienais metais ją suorganizuos bei surengs vis kita studentų grupė.

Panevėžio Kolegijos, SDn-17 gr. Socialionio darbo studentė, seniūnė Ernesta Liužinienė

Galimi darbdaviai: