Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Adana Alparslan Türkeş universitete (Turkija) išgerta daug turkiškos kavos su lietuvišku šokoladu

2019-11-20

Lapkričio 12–15 d. Technologijos mokslų fakulteto lektorės Birutė Dalmantienė, Zita Kasperiūnienė ir Jovita Kaupienė dalyvavo programos  Erasmus+  dėstymo vizite Adana Alparslan Türkeş mokslo ir technologijų universitete (Turkijos Respublika). Vizito metu dėstytojos skaitė paskaitas, lankėsi universiteto laboratorijose, bendravo su dėstytojais ir studentais oficialiuose susitikimuose ir neformaliai. Ypač nuoširdus pokalbis vyko su Panevėžio kolegijos Elektros ir automatikos įrenginių studijų programoje pusmetį studijavusiu  Mustafa Olmez ir trimis merginomis, planuojančiomis studijuoti  Panevėžio kolegijoje 2020 metais. Su Inžinerijos fakulteto darbuotojais aptarta galimybė tapti partneriais jų rengiamame tarptautiniame projekte. Priėmime, vykusiame  pas universiteto prorektorių, pasikeista nuomonėmis apie inžinerijos specialistų rengimą bei lietuvių ir turkų jaunimo problemas.

Nors universiteto skelbimų lentose kabantys plakatai kvietė į paskaitas apie išmaniųjų matavimų diegimo problematiką  ir ekologiškų namų statybą skirtingu laiku ir skirtingų studijų krypčių studentus, visus susirinkusius pirmiausia domino informacija apie Lietuvą ir studijų galimybės mūsų  šalyje. Šiame universitete daug dėmesio skiriama anglų kalbos mokymui, tad galima tikėtis, jog artimiausiais semestrais Adanos studentus sutiksime Panevėžio kolegijos laboratorijose.

Vizito dienomis universiteto kabinetuose išgerta labai daug turkiškos kavos ir arbatos puodelių su lietuvišku šokoladu. Žavėjo jaunų  dėstytojų ir kito akademinio personalo svetingumas ir  meilė savo šaliai, noras pažinti kitas kultūras ir fanatiškas atsidavimas savo darbui, pavyzdžiui mokant savo rankomis sukonstruotą robotą  reaguoti į žmogaus veido  išraišką.

Galimi darbdaviai: