Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Panevėžio kolegija siūlo rinktis unikalią Lietuvoje studijų programą – Inžinerinę vadybą

2021-04-20

Šiuolaikinė darbo rinka yra itin dinamiška, verslo poreikiai kinta kasmet, todėl Lietuvos aukštojo mokslo institucijos privalo nuolat sekti ir tirti šalies verslo bei darbo rinką bei reaguoti ir adaptuoti studijų pasiūlą. Nepakanka žinoti, koks potencialiai didžiausias darbuotojų poreikis tam tikruose sektoriuose, reikia naujai įvertinti susiklosčiusią situaciją rinkoje ir numatyti verslo struktūrų transformacijas, sektorių susiliejimo tikimybes, pareigybių kaitą. Verslas vis garsiau kalba apie specialistus, kurie taps paklausiausiais darbo rinkoje ateityje – tai dvi ir daugiau sričių kompetencijų turintys darbuotojai. Atsižvelgdamas į šias tendencijas Panevėžio kolegijos Socialinių mokslų fakultetas parengė naują tarpkryptinę studijų programą -Inžinerinė vadyba.

Tad šiemet stojantieji į Panevėžio kolegiją gali rinktis ne tik jau įprastas ir žinomas studijų programas, bet ir naują studijų programą – Inžinerinė vadyba.

„Iš verslo partnerių lūpų girdime, jog įmonės pasiryžusios įdarbinti darbuotojus, jei šie turi skirtingų profesinių žinių ir kompetencijų, geba derinti lyderystės, vadybos kompetencijas su analitiniu technologiniu mąstymu. Dabartinėje, sparčiai besikeičiančioje technologijų ir informacijos, aplinkoje kūrybiškumui neužtenka vien tik įkvėpimo, reikia išmanyti ir tam tikras technologijas, turėti specifinius įgūdžius. Tai rodo, kad ateityje darbo patirties stygių kompensuos tarpdisciplininės žinios. Tarpkryptiškumas leidžia sukurti aplinką, kurioje gimsta naujos idėjos, inovacijos, o studentai įpranta mąstyti platesniame kontekste,“ – teigia Socialinių mokslų  fakulteto dekanė dr. Rasa Glinskienė.

Paklausus, kuo šios programos absolventas skirsis nuo įprastos vadybos programos absolvento, Inžinerinės vadybos studijų programos komiteto pirmininkė dr. Diana Lipinskienė sakė, kad „šios studijų programos absolventas bus profesionalus vadybininkas, įgyjęs klasikinės ir išmaniosios vadybos žinių, gebėjimų. Kadangi studijų programa tarpkryptinė, šalia vadybos studijų krypties žinių, studentai įgys ir pagrindinių inžinerinių, ypač statybos žinių. Šios žinios jiems leis dirbti vadybininkais statybos, pastatų modernizavimo priežiūros įmonėse.“

Programos absolventai, įgiję verslo vadybos profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį, galės dirbti vadovų asistentais, projektų vadovų asistentais įmonėse, veikiančiose statybos, būsto atnaujinimo (modernizavimo) ir priežiūros įmonėse, vadybininkais specializuotose elektros, statybos prekių ir paslaugų įmonėse bei viešojo sektoriaus organizacijose (veikiančiose su pastatų priežiūra susijusiose srityse).

Inžinerinės vadybos absolventų labai laukia ir darbdaviai. Ši studijų programa gimė iš konstruktyvaus dialogo su verslininkais, įsiklausius į jų poreikius. Todėl neabejojama, kad tai neginčijama motyvacinė priemonė jaunuoliams rinktis šią studijų kryptį.

„Iš mūsų, darbdavių, kilo iniciatyva, nes pasigedome rinkoje specialisto, kuris gebėtų kurti produktą, t.y. teikti paslaugą, tarkime, sudaryti statybinę sąmatą, ją apginti ir parduoti. Specialisto, kuris galėtų prižiūrėti kaip vyksta darbai, juos aktuoti. Būti kompetentingu visose srityse. Tarkim, vadybininkas gerai išmano pardavimą, bet kaip smagu, kai vadybininkas žino ir statybos įstatymą, statybos norminius aktus ir geba jais vadovautis. Mes, darbdaviai, labai džiaugiamės, kad Panevėžio kolegijai pavyko turėti tokią puikią specialybę.“ – apie Inžinerinės vadybos absolventų poreikį kalbėjo Beržų verslo centro direktorė Santa Vaškevičienė.

Panevėžio kolegija motyvuodama tuos, kurie ketina rinktis šias studijas valstybės nefinansuojamose vietose studijų programai Inžinerinė vadyba taiko mažesnę nei kitų socialinių mokslų studijų programų kainą.

Ruošiant naujas studijų programas, atsižvelgiama į naujausius mokslo ir technologijų pasiekimus ir, žinoma, poreikius darbo rinkoje. Studijų programa unikali ir tokius specialistus Lietuvoje rengs tik Panevėžio kolegija, tad kolegijos bendruomenė viliasi, kad studijų programa bus populiari.

Galimi darbdaviai: