Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Abiturientai sėkmingai baigė pavasario sesiją MIFA akademijoje

2021-06-04

Matematikos, informatikos ir fizikos akademijos auklėtiniai sėkmingai baigė pavasario sesiją ir pademonstravo puikius rezultatus. Visiems dalyviams parengti elektroniniai baigimo pažymėjimai. Net 32 moksleiviai apdovanoti specialiais prizais.
Beveik 100 Panevėžio apskrities moksleivių pavasario semestrą papildomai lankė matematikos ir fizikos užsiėmimus, kolegijos dėstytojų dėka abiturientai gilino žinias ir drauge ruošėsi abitūros egzaminams. Šį semestrą moksleiviai mokėsi nuotoliniu būdu, tad užsiėmimai tapo lengviau prieinami visiems regiono abiturientams.
„Džiugu, kad motyvuotiems, gabiems moksleiviams sudarytos galimybės šiuos užsiėmimus lankyti nemokamai. MIFA veikla finansuojama Panevėžio miesto savivaldybės pagal Motyvuotų ir gabių mokinių papildomo mokymo finansavimo programą.“- akademijos finansavimu džiaugėsi Panevėžio kolegijos direktoriaus pavaduotoja studijoms dr. Jurgita Lieponienė.
„Panevėžio pramonės įmonėms labai trūksta inžinerinio personalo ypatingai viduriniojo lygmens. Gilinant žinias MIFA yra puiki galimybė tęsti studijas aukštosiose mokyklose ir ateityje dirbti perspektyviausiose pramonės įmonėse,“ – sako Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmai generalinis direktorius Visvaldas Matkevičius. Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmai buvo vieni iš MIFA įkūrėjų. MIFA įsteigta 2020 m. pavasarį. Steigimo sutartį pasirašė Panevėžio kolegija, Juozo Balčikonio gimnazija. Panevėžio miesto savivaldybė ir Panevėžio Prekybos, Pramonės ir Amatų rūmai.
Rudens semestre MIFA laukia jaunesnių gimnazistų. Jiems planuojamos išvykos į inžinerinės pramonės ir verslo įmones, diskusijos su darbdaviais ir įmonių specialistais. Moksleiviai turės galimybę ne tik pagilinti tiksliųjų mokslų žinias, praktiškai išmėginti ar daugiau sužinoti apie dominančią specialybę, bet ir pasitikrinti, ką norėtų studijuoti ateityje.

Galimi darbdaviai: