Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Su Buhalterio diena sveikina Apskaitos krypties BA studijų programos komitetas

2022-05-13

Kasmet antrąjį gegužės penktadienį švenčiama Buhalterių diena. Ši diena reikšminga kiekvienam, pasirinkusiam nelengvą, rizikingą, bet garbingą ir prasmingą buhalterio profesiją, kurios populiarumas ir prestižas išaugo visame pasaulyje.

Daugiau nei prieš pusę tūkstančio metų, 1494 metų lapkričio 10 dieną, buvo išleistas apskaitos tėvu vadinamo Lukos Pačiolio įžymusis „Traktatas apie sąskaitas ir įrašus“, padėjęs pagrindus buhalterinės apskaitos mokslui.  

Be buhalterio neįmanoma nė vienos įmonės veikla. Jie tvarko daugybę dokumentų: sudaro ataskaitas, išrašo sąskaitas, stebi duomenis apie įmonės turtą ir finansinę būklę, skaičiuoja pelną ir kt. Buhalterio kasdienybėje svarbus kiekvienas kalendoriaus lapas, nes jis ženklina kokį nors neatidėliotiną, svarbų ir atsakingą darbą.  Buhalterio triūsas vertas dėmesio ir pagarbos…

Buhalterio profesija – sena ir garbinga, nuėjusi ilgą kelią nuo rūmų raštvedžio iki šiuolaikinės modernios apskaitos specialisto. L. Pačiolio priesakas – „kad vadovautumeisi vien tiesa“ – svarbus visoms buhalterių kartoms. Buhalterio profesiją jis laikė sąžiningų žmonių profesija, mokė vesti apskaitos knygas be jokių piktų užmačių, pasisakė prieš piktybiškus apskaitos iškraipymus. Anot buhalterinės apskaitos patriarcho, tapti geru buhalteriu galima tik negailint pastangų, viską gerai apmąstant ir stengiantis „visada turėti galvą ant pečių“. Juk šie žodžiai neprarado savo prasmės ir mūsų dienomis.

Su buhalterio diena nuoširdžiai sveikiname socialinius partnerius, būsimus buhalterius, dėstytojus! Linkime, kad Jums visada pakaktų jėgų ir ryžto kasdieniams darbams atlikti, profesinės išminties, sėkmės, kūrybinio polėkio, tvirtos sveikatos ir didelės asmeninės laimės.

Apskaitos krypties BA studijų programos komitetas

 

Galimi darbdaviai: