Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Elektros ir automatikos įrenginių programai – Investors Spotlight kokybės ženklas

2019-06-10

2019 m. birželio 6 d. „Investors‘ Spotlight“ kokybės ženklais buvo apdovanotos rinkos poreikius labiausiai atitinkančios inžinerinės krypties studijų programos. Šie asociacijos „Investors Forum“ ir „Investuok Lietuvoje“ įsteigti apdovanojimai buvo įteikti tarptautinės konferencijos „Baltic Investors Forum“ metu.

Šiais metais visas dėmesys buvo skiriamas regionams, į programų peržiūrų darbo grupes įsitraukė atstovai iš daugiau nei 40 skirtingų užsienio ir vietinio kapitalo įmonių Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Šiauliuose. Iš viso buvo išdalinti 8 „Investors‘ Spotlight“ kokybės ženklai. Tarp laimėtojų yra penkių Lietuvos švietimo įstaigų inžinerinės krypties studijų programos: Kauno kolegijos, Kauno technologijos universiteto, Klaipėdos universiteto, Klaipėdos valstybinės kolegijos bei Panevėžio kolegijos Elektros ir automatikos įrenginių profesinio bakalauro programa.

 

„Labai džiaugiamės „Investuok Lietuvoje“ darbu ir jų inicijuojamu projektu „Investors‘ Spotlight“. Per artimiausius keletą metų Continental Lietuvoje ketina įdarbinti dar 900 specialistų, todėl mums itin svarbus bendradarbiavimas su švietimo institucijomis. Toks verslo ir švietimo institucijų bendradarbiavimas naudingas abiems pusėms: rinka pasipildo tinkamą kvalifikaciją turinčiais darbuotojais ir įmonės lengviau randa tinkamus specialistus, o studentai, baigę verslo poreikiams pritaikytas programas, lengviau randa sau tinkamą darbovietę ir pradeda karjerą. Ateityje ketiname dar daugiau bendradarbiauti su švietimo institucijomis ir net pasiūlyti bendrai su universitetais ir kolegijomis sudarytų programų“, – teigia Continental Automotive Lithuania vadovas Shayan Ali.

Anot „Investuok Lietuvoje“ atstovų, „Investors‘ Spotlight“ iniciatyva siekiama sustiprinti bendradarbiavimą tarp švietimo įstaigų bei verslų. Didėjant gamybos įmonių skaičiui Lietuvoje, auga ir kvalifikuotų talentų poreikis. Būtent dėl šios priežasties labai svarbu užtikrinti, kad išsilavinimą gavę asmenys, turėtų rinkoje paklausių žinių ir įgūdžių. Tai pasiekti galima tobulinant studijų programas ir keičiant jas atsižvelgiant į rinkos reikalavimus.

 

Galimi darbdaviai: