Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Lietuvos kolegijų bibliotekų dešimtmečiui skirta konferencija-impulsas naujiems planams ir darbams

2014-10-24
Spalio 9-10 Panevėžio kolegijos bibliotekos darbuotojos  dalyvavo Lietuvos kolegijų bibliotekų asociacijos (LKBA), kurios buveinė šiuo metu yra Panevėžio kolegija, konferencijoje „Kolegijų bibliotekos: pasiekimai, iššūkiai ir perspektyvos“. Tai buvo LKBA 10-mečiui skirta konferencija, kuri vyko Klaipėdos valstybinės kolegijos Technologijų fakultete.
Konferencijoje dalyvavo Klaipėdoje, Vilniuje, Kaune, Panevėžyje, Utenoje ir Alytuje veikiančių kolegijų bibliotekų darbuotojos bei svečiai iš Klaipėdos viešosios Ievos Simonaitytės bibliotekos, Lietuvos medicinos bibliotekos, LCC tarptautinio universiteto.

Per konferenciją buvo galimybė ne tik susipažinti su Lietuvos kolegijų bibliotekų – LKBA narių aktualijomis, bet ir pasisemti patirties iš kitoms žinyboms pavaldžių bibliotekų. Visus labai sudomino LCC tarptautinio universiteto bibliotekos vedėjos Jolantos Kaun pranešimas apie atvirąją programinę įrangą, kuri taikoma universitete. Įdomu buvo išgirsti, kokius mokymus savo vartotojams siūlo ir kaip juos organizuoja Klaipėdos apskrities viešoji I.Simonaitytės biblioteka. Asociacijos narės (Kauno kolegijos bei Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos) bibliotekų vadovės supažindino koleges iš kitų kolegijų su naujais bibliotekų projektais jų  įstaigose.

Ypač žaismingas ir daug geros nuotaikos į rimtą praktinę konferenciją įnešęs buvo Virginijos Pleškienės iš Vilniaus kolegijos bibliotekos pranešimas apie tarptautinę muzikos bibliotekų archyvų ir dokumentavimo  centrų asociaciją IAML. Negalėjai  praleisti pro ausis ir informacijos apie Suomijos Karelijos taikomųjų mokslų universiteto Joensuu bibliotekoje vykdomą veiklą ypač informacinio raštingumo ugdymo srityje.

Didelio visų asociacijos narių dėmesio sulaukė konferencijoje apsilankęs ir žodį taręs Kauno kolegijos direktoriaus pavaduotojas Paulius Baltrušaitis, kuris šiuo metu atstovauja kolegijų bibliotekas Lietuvos akademinių bibliotekų informacinės infrastruktūros mokslui ir studijoms palaikymo ir plėtros konsorciume. Mums pasisekė, kad P.Baltrušaitis į LKBA konferenciją atvyko iš ką tik vykusio konsorciumo valdybos posėdžio ir perteikė pačias naujausias žinias.

Antra konferencijos diena irgi neprailgo. Lietuvos jūreivystės aukštoji mokykla ir Klaipėdos valstybinė kolegija pasirūpino, kad kolegijų bibliotekininkų bendruomenė iš visos Lietuvos turėtų galimybę susipažinti su Klaipėdos valstybiniu jūrų uostu ne tik teoriškai, bet ir praktiškai. Po paskaitos uosto direkcijoje galėjome Klaipėdos jūrų uosto akvatoriją stebėti iš nedidelio laivelio „Smiltynė“ denio, dalyvauti viktorinoje, gauti ne vieną prizą. Praktiškai įsitikinome, kad Lietuva iš tiesų jūrinė valstybė.

Aplankę ir iš arčiau susipažinę su Klaipėdos apskrities viešąja I.Simonaitytės biblioteka išsiskirstėme vėl visos po savus miestus Vilnių, Kauną, Uteną, Panevėžį.  Su naujais planais ir mintimis ne vien dėl LKBA veiklos, bet ir dėl savo bibliotekų.

Galimi darbdaviai: