Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Kolegijoje viešėjo garbūs svečiai

2016-02-12

Š.m. vasario 8-11 d.d. Panevėžio kolegijoje sulaukta gausaus būrio garbių svečių.

Vasario 8-ąją Lietuvos pramoninkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis skaitė viešą paskaitą studentams ir gimnazistams apie profesijos pasirinkimą, verslumo įgūdžių būtinybę bei suvokimą, kad šių dienų Lietuvos jaunimas, turintis informacinių technologijų valdymo bagažą, komunikuojantis bent keliomis užsienio kalbomis, esantis smalsus ir žingeidus bei neabejingas savo gimtam kraštui yra valstybės gerovės garantas. R. Dargis dalinosi įžvalgomis apie Lietuvos ir pasaulio ekonomikos tendencijas bei išsakė nuomonę apie Lietuvos regionų politiką bei regionų vystymosi galimybes.

Vasario 11-ąją Lietuvos respublikos Seimo opozicijos lyderis A. Kubilius kartu su Tėvynės sąjungos politikais R. Juknevičiene, A. Anušausku, R. Morkūnaite-Mikulėniene, S. Jovaiša bei D. Kreiviu susitiko su kolegijos bendruomene diskusijai „Kaip švietimas gali prisidėti prie klestinčio Panevėžio kūrimo?“. Kalbėtasi ne tik apie švietimo sistemos situaciją Lietuvoje ir pasaulyje, bet ir apie vertybių ugdymo svarbą, ekonominio, politinio, teisinio išprusimo būtinybę ir regioninės politikos vystymo svarbą. Anot D. Kreivio būtina vystyti kiekvieną regioną, o ne tik didžiuosius Lietuvos miestus. Tai galima daryti, anot jo, steigiant regioninius švietimo, pramonės, verslo, kultūros centrus.

Po diskusijos svečiai nesiskirstė. Buvo apžiūrėtos kolegijos praktinio mokymo centro laboratorijos, biblioteka. A.Kubilius nuoširdžiai žavėjosi kolegijos sukurta studijų infrastruktūra.

Galimi darbdaviai: