Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Apie karjerą ir ne tik

2016-02-25

Vasario 22-24 dienomis Panevėžio kolegijoje vyko renginių ciklas studentams „Karjeros dienos“. Renginį inicijavo ir organizavo Studijų ir karjeros centras. „Karjeros dienų“ tikslas – suteikti studentams žinių, kaip praktiškai pasirengti sėkmingos karjeros kūrimui bei jos valdymui.

„Karjeros dienų“ renginiai buvo suskaidyti į tris dalis. Pirmąją dieną į renginį kviesti Biomedicinos mokslų srities studentai, antrąją – studijuojantys technologijas, o trečioji buvo skirta socialinių mokslų srities studentams.

Karjeros konsultantė Jovita Černienė, pradedama renginį, akcentavo, jog šiandien kaip niekada anksčiau svarbu išmokti patiems valdyti savo asmeninę karjerą. Anot konsultantės gebėjimą valdyti savo karjerą rodo tokie požymiai kaip savęs pažinimas, galimybių tyrinėjimas, karjeros planavimas ir įgyvendinimas.

Siekiant studentams suteikti kuo daugiau tikslingos informacijos apie karjeros valdymo kompetencijas į renginį buvo pakviesti kolegijos socialiniai partneriai – žmonės jau galintys didžiuotis savo sėkminga karjera. Jie atskleidė studentams, kokį kelią jiems teko nueiti, kad jie dirbtų tą darbą, kurį daro dabar. Kiek visko teko išmokti ir vis dar tenka mokytis.

Visas tris dienas renginiuose aktyviai dalyvavo Panevėžio darbo centro vedėja Skirmantė Danylienė, kuri studentams įdomiai ir vaizdžiai pristatė situaciją darbo rinkoje, supažindino kokios kompetencijos reikalingas būsimam darbuotojui bei kokios jauno žmogaus įsidarbinimo galimybės. Galimybe susitikti su visų kursų studentais pasinaudojo kolegijos institucinė Erasmus+programos koordinatorė, kuri studentus kvietė aktyviai dalyvauti mainų programoje, nes anot jos tarptautinė patirtis yra viena iš esminių sąlygų konkuruojant darbo rinkoje. Kad studentai patikėtų, jog galima sėkmingai kurti savo karjerą į susitikimus su jais buvo pakviesti Panevėžio kolegijos absolventai, kurie atvirai pasidalino savo sėkmės istorijomis. Svečias iš Fox universiteto (Jungtinė Karalystė) projektų vadovas Vadim Sazonik kalbėjo apie galimybes siekti magistro laipsnio užsienyje.

Negausiai į renginį susirinkę Biomedicinos mokslų srities studentai, turėjo galimybę susitikti su būsimu darbdaviu – odontologe, Aukštaitijos implantologijos klinikos „Visi dantys“ savininke Aiste Navikiene, kuri dalinosi patarimais apie karjeros kelio projektavimą.

Į susitikimą su Technologijos mokslų srities studentais atvykusi komplekso RYO valdytoja Jūratė Gaspariūnienė įtaigiai pateikė daug praktinių pavyzdžių, kaip pasirinkti būsimą darbovietę ar praktikos vietą. Savo sėkmės istorija dalijosi Kolegijos absolventas, dėstytojas, mokslininkas, mechatronikos centro vadovas Donatas Pelenis.

Gausiausiai į renginį susirinkę Socialinių mokslų srities studentai klausė VŠĮ Šv. Juozapo globos namų direktoriaus Patriko Skrudupio išskirtinio pranešimo. P. Skrudupis akcentavo, kad visų žmogaus sėkmių garantas yra vertybės. Žmogaus karjeros kelias, anot jo, priklauso nuo jo santykio su kitais žmonėmis, nuo noro nesustoti žinoti bei nuo tikėjimo tuo ką darai.

Besibaigiant „Karjeros dienos“ ciklui Karjeros konsultantė Jovita Černienė kvietė studentus būti aktyviais, semtis žinių iš dėstytojų, daug skaityti, klausyti, o svarbiausia išgirsti sėkmingų žmonių patarimų, tačiau kurti savo karjerą patiems.

Tekstą parengė

Karjeros konsultantė Jovita Černienė

Tarptautinių ryšių ir komunikacijos skyriaus vadovė Aušra Gudgalienė

Galimi darbdaviai: