Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Tarpkultūrinių mainų projektas įsibėgėja!

2016-03-18

Jau trečią kartą esame pakviesti dalyvauti ir būti partneriais bendrame vokiečių ir prancūzų projekte „Tarpkultūriniai mainai“. Tikslinė šio projekto grupė – slaugos studijų programą studijuojantys studentai.

Panevėžio kolegijos Biomedicinos mokslų katedros lektorė Ingrida Kupčiūnaitė ir 10 bendrosios praktikos slaugos studentų (pirmakursiai: Gustė Čečytė, Deimantė Gaurilkaitė, Greta Keburytė, Giedrius Masilionis, Simona Milinauskaitė ir antrakursiai: Čeputytė Iveta, Dambrauskaitė Rūta, Gečaitė Ieva, Klimovaitė Inga, Krikštaponytė Laura) 2016 m. kovo 6–12 dienomis dalyvavo Tarpkultūrinių mainų  projekto mobilumo vizite Vokietijoje. Projekto dalyvių, prancūzų – vokiečių – lietuvių, grupių susitikimas vyko Schirgiswaldo miestelyje. Lietuvių grupę lydėjo grupės trenerė–animatorė Dalia Mečkauskaitė.

Vizito metu studentai dalyvavo įvairiuose dinaminiuose pratimuose, kurių metu labiau pažino vieni kitus. Kasdien vyko komandų susitikimai, kalbų animacijos, kurios palengvino studentų tarpusavio bendravimą ir bendradarbiavimą. Studentai atlikinėjo įvairias praktines, interaktyvias užduotis tritautėse grupelėse, jas pristatinėjo. Kiekviena grupė pristatė savo šalies slaugos studijas, vyko diskusijos apie vykdomų programų panašumus bei skirtumus, lankėsi Leipcigo universitetinėje klinikoje.

Projekto dalyvė, antro kurso Biomedicinos studijų programos studentė Iveta Čeputytė sutiko trumpai pasidalinti savo įspūdžiais: ,,Šis projektas – galimybė studentui visapusiškai praplėsti savo akiratį, t.y. pamatyti kitą šalį, susipažinti su studentais, studijuojančiais tą pačią specialybę, su jais bendrauti ir net pramokti jų gimtosios kalbos, dalyvauti įvairiuose užsiėmimuose, daugiau sužinoti apie studijų ir mokymosi skirtumus bei panašumus, pamatyti ligoninę ir slaugytojų darbo ypatumus. Šio vizito metu supratau, kad norint bendrauti kalbos barjero nėra. Tai įkvėpiantis projektas, skatinantis daryti, norėti ir pamatyti dar daugiau.“

Gegužės mėnesį yra suplanuota išvyka į Prancūzijos sostinę Paryžių, o rudenio pradžioje Vokietijos ir Prancūzijos studentų grupės atvyks į Lietuvą.

Galimi darbdaviai: