Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Tarptautinės patirties sėmėsi Lenkijoje

2016-05-26

Gegužės 17 – 20 dienomis, Panevėžio kolegijos socialinio darbo 6 studentų grupė bei keturi Socialinių mokslų katedros dėstytojai lankėsi Konino aukštojoje mokykloje, Lenkijoje, Konino mieste.

Kolegijos delegacija turėjo galimybę susipažinti su Konino aukštosios mokyklos rektoriumi, dėstytojais bei Socialinio darbo studijų programos studentais, apžiūrėti auditorijas bei konferencijų sales.

Ši kelionė – tai atsakomasis vizitas. Konino aukštosios mokyklos studentų ir dėstytojų delegacija Panevėžio kolegijoje lankėsi praėjusių metų rudenį. Vienas iš esminių šio vizitų tikslų buvo supažindinti Lenkijos atstovus su Socialinio darbo organizavimo aspektais Lietuvoje. Pasibaigus vizitui buvo sutarta, kad pavasarį Panevėžio kolegijos studentų ir dėstytojų delegacija atvyks į Lenkiją susipažinti su šios šalies socialinių paslaugų sistema.

Kolegijos studentai ir dėstytojai turėjo galimybę lankytis keliose Konino socialinėse institucijose: neįgaliųjų dienos centre, savipagalbos bei šeimos krizių centruose, gyvenimo akademijoje, kurioje neįgalūs žmonės gali mokytis ir sėkmingai pasiekti norimą specialybę, tai pat patalpose, kurios yra nuomojamos nevyriausybinėms organizacijos.

Konino aukštosios mokykla ne tik suorganizavo puikią ekskursiją po socialinės priežiūros įstaigas, bet taip pat visai delegacijai padovanojo kultūrinę programą. Viešnagės į Lichen miestą metu pamatytas įspūdingas vaizdas, tai – 7 Europoje, 10 pasaulyje pagal dydį bazilika ir Golgota – 25 metrų aukščio kalnas, sudėtas iš akmenų ir sutvirtintas cementiniu skiediniu. Joje yra koplyčios, Kristaus kančios atminimo grotai ir Kryžiaus kelio stotys bei bazilika, kuri paliko bene didžiausią įspūdį visiems.

Paskutinę dieną, vyko tarptautinė konferencija, kurioje studentai pristatė mokslinius-praktinius pranešimus socialinio darbo tematika. Studentai pristatymai konferencijos auditorijai paliko įspūdį, nes darbai buvo pristatyti anglų kalba.

Studentai sako: „Kelione likome labai patenkinti, namo grįžome pilni geros nuotaikos ir daugybę įspūdžių“.

SD-14 studentai.

Galimi darbdaviai: