Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Panevėžio kolegijos vardas buvo garsinamas IX-ajame respublikiniame Laimono Noreikos skaitovų konkurse

2016-11-29

Lapkričio 27d. Saulės mieste, Šiauliuose, vyko IX respublikinis Laimono Noreikos skaitovų konkursas, simboliškai sutapęs su aktoriaus gimimo devyniasdešimtosiomis metinėmis. Konkurso tikslas – tęsti šio žymaus Lietuvos aktoriaus puoselėtą meninio skaitymo tradiciją, ugdyti studentų saviraišką. Šį tradicinį renginį organizavo Šiaulių universiteto SHM fakulteto Menų katedra.

Jame dalyvavo dvidešimt keturi skaitovai iš dešimties Lietuvos universitetų ir kolegijų: Alytaus ir Panevėžio kolegijų, Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos, Vilniaus Gedimino technikos, Vytauto Didžiojo, Kauno technologijos, Klaipėdos, Vilniaus ir Šiaulių universitetų. Dalis skaitovų konkurse dalyvauja jau ne pirmus metus, o Panevėžio  kolegijos studentai šiame konkurse pirmą kartą.

Didžiuojamės, nes mūsų aukštajai mokyklai atstovavusios Socialinių mokslų ir Biomedicinos fakultetų studentės (beje, visos trys studentės yra Panevėžio kolegijos studentų teatro dalyvės) gražiai įsiliejo į bendrą konkurso programą. Pirmas blynas tikrai nebuvo prisvilęs! Konkurse dalyvavusios Viktorija Pletkutė (SD- 14),  kurią konkursui parengė dėst. Jūratė Varnauskienė, Auksė Sadauskaitė (BH-15) ir Monika Matickienė (NMUn-13), kurias parengė dėst. Daiva Andrašūnienė,  iš šio konkurso parsivežė padėkos raštus ir neišdildomų įspūdžių.

Labiausiai nudžiugino Socialinių mokslų fakulteto studentės Monikos Matickienės,  dalyvavusios net  dviejose konkurso pasirodymų kategorijose, laimėjimas.  Iš dvidešimt vieno studento, konkurse skaičiusio poeziją, Monika pateko į geriausiųjų penketuką ir tapo konkurso diplomante. Toks aukštas įvertinimas – garbė mūsų Kolegijai ir didelis džiaugsmas jos dėstytojams, palaikymo komandai ir pačiai nugalėtojai. Šis jausmas sustiprėja sužinojus, jog konkurso dalyvius vertino labai autoritetinga komisija, kurios pirmininkas – Vytautas Rumšas (Lietuvos nacionalinio dramos teatro aktorius). Komisijos nariai: Aurimas Žvinys (Valstybinio Šiaulių dramos teatro vadovas ir aktorius), Juozas Pabrėža (humanitarinių mokslų daktaras, Šiaulių universiteto docentas), Nomeda Bėčiūtė (Šiaulių dramos teatro aktorė), Sigutis Jačėnas (aktorius, režisierius, dainų autorius ir atlikėjas).

Tikimės, kad šių studentų parodyta iniciatyva bus paskata ir kitiems Kolegijos studentams žengti ne tik pasirinktos profesijos, bet ir kūrybinių ieškojimų keliu.

Galimi darbdaviai: