Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Būsimiesiems buhalteriams – išsamiai ir įdomiai apie mokesčius ir VMI

2017-03-07

Paskutiniąją žiemos dieną Panevėžio apskrities VMI sulaukė svečių – rimtai nusiteikusių ir labai motyvuotų Panevėžio kolegijos BA-14 grupės studentų – būsimųjų buhalterių, pasiryžusių apie Inspekciją, jos veiklą ir mokesčių sistemą sužinoti kiek įmanoma daugiau. Praktinę mokesčių administravimo pusę pristatė ir teorines žinias itin suprantamai ir įdomiai studentams perteikė AVMI Operatyvios kontrolės skyriaus vedėja Ligita Gotautė – Vaišvilė.
Daugeliui atvykusiųjų Kolegijos trečiakursių, kurie netrukus rašys diplominius darbus, tai buvo pirmasis vizitas Mokesčių inspekcijoje, todėl pirmiausia jiems organizuota ekskursija. Jos metu studentai sužinojo, kur kreiptis vienais ar kitais klausimais, kur aptarnaujami gyventojai, o kur dirba įmonių specialistai, kur yra Laisvoji interneto prieiga ir kuo ji naudinga atvykus. Parodyta salė, kur vyksta MID organizuojami seminarai mokesčių mokėtojams ir į kuriuos būsimieji buhalteriai turėtų atkreipti dėmesį. Akcentuota, kad seminarai nemokami, vedami kompetentingų VMI lektorių, o informacija gaunama iš pirmų lūpų. Paaiškinta, kaip internetu į tokius seminarus užsiregistruoti ir kur rasti informaciją apie jau įvykusiuosius.
Po ekskursijos trečiakursiams organizuota paskaita apie mokesčių administravimą. L.Gotautė – Vaišvilė išsamiai ir nuosekliai papasakojo VMI ištakas, kaip keitėsi mokesčių administratoriaus struktūra, kuo skiriasi VMI kompetencijos centrų veikla, kaip mokesčių specialistai padeda gyventojams apskaičiuoti ir deklaruoti mokesčius, kokias prievoles turi juridiniai asmenys ir daugelį kitų dalykų, kurie bus aktualūs būsimiesiems buhalteriams, kai šie pradės dirbti.
Tačiau be profesinių dalykų akcentuota ir kita – pilietiškumo pusė. Ką kiekvienas iš mūsų turime daryti, kad valstybėje liktų kuo mažiau „šešėlio”, kad biudžetas, nuo kurio priklauso valstybės gerovė, pilnėtų. Pristatytos elektroninės VMI paslaugos, pasitikėjimo telefonas 1882, mobilioji programėlė „Pranešk” ir būtinybė informuoti apie pastebėtus pažeidimus.
Savo dienotvarkėje laiko studentams paskyrė ir AVMI viršininkas Aldas Skvarnavičius bei Kontrolės departamento direktorė Rasita Žilinskienė. Jie trumpai pristatė pagrindinę AVMI veiklą, darbo ypatumus, palinkėjo studentams nesustoti tobulėti, o kai kuriems – galbūt ateityje įsilieti ir į AVMI kolektyvą.

Galimi darbdaviai: