Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Logistikos vadybos studentai gilino žinias Klaipėdos jūrų uoste

2017-03-13

Kovo 2 d. Socialinių mokslų fakulteto LV-14 ir LV-15 grupių studentai su dėstytoja D. Puodžiukiene išvyko į pažintinę kelionę aplankyti Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkciją, Klaipėdos jūrų krovinių kompaniją (KLASCO) ir Klaipėdos konteinerių terminalą. Logistikos vadybos studentai turėjo galimybę iš arčiau susipažinti su Klaipėdos jūros uostu, kuriame dirba 14 krovos, laivų statybos ir remonto bendrovių. Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje studentus sutiko Mantas Stončius, rinkodaros specialistas, kuris supažindino su Klaipėdos uosto struktūra, veikla ir jos rezultatais, uoste veikiančiomis įmonėmis bei plėtros planais. Savo teritoriją mielai aprodė ir AB „Klasco“ vyresnysis vadybininkas rinkodarai Vidas Kuklierius. Studentai gavo galimybę gyvai pamatyti, kaip yra pakraunamas laivas, kur sandėliuojama krovai paruošta produkcija. Taip pat studentai aplankė Klaipėdos konteinerių terminalą, kuriame perkraunama 60 proc. į Klaipėdos jūrų uostą atkeliaujančių konteinerių – tai viena iš pajėgiausių įmonių veikiančių Klaipėdos jūrų uoste.
Studijų programos „Logistikos vadyba“ studentų atsiliepimai apie išvyką:
„Laukta ir smagi kelionė. Patiko žmonių entuziazmas ir pozityvumas pasakojant apie darbą ir veiklą. Patiko pamatyti viską realiai, o ne internete, dabar viskas suvokiama aiškiau. Įsimintiniausia konteinerių terminalas, kai pamatėme visus darbus iš labai arti, kaip tiksliai ir greitai vyksta darbas. Ačiū dėstytojai už šią kelionę!“ (Laura, LV-14gr.)
„Man ši ekskursija patiko ir dėl aplankytų vietų ir dėl bendros ekskursijos aplinkos. Tai su kuo iš pradžių susipažinome Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje vėliau puikiai iš arčiau pamatėme įmonės „Klasco“ teritorijoje. O pabaigoje pamatėme didžiausią įspūdĮ visiems palikusį, Klaipėdos konteinerių terminalą, kuriame saugos darbų vadovas išsamiai viską papasakojo. Kvietė atlikti praktiką taip dar labiau didindamas susidomėjimą. Ačiū už ekskursiją!“ (Karolina, LV-15 gr.)
„Man patiko visa kelionė, ypač didelį įspūdį paliko aukštos kvalifikacijos darbuotojų pasakojimai apie uosto darbą. Taip pat patiko, kad pamačiau viską iš arti.“ (Simas, LV-15 gr.)
„Didžiausią įspūdį padarė Klaipėdos jūrų uostas. Laivai, konteineriai ir krovimo technologimos – visa tai ilgai liks prisiminimuose ir pravers ateityje.“ (Jonas, LV-14 gr.)

Galimi darbdaviai: