Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Įsibėgėja Erasmus+ programos finansuojamas projektas SMARTEL (Smart metering & Home automation Skills for Electricians)

2017-03-13

2016 m. spalio mėnesį startavo Erasmus+ programos finansuojamas projektas SMARTEL (Smart metering & Home automation Skills for Electricians), kurio tikslas – gerinti elektrikų kompetencijas išmaniųjų matavimų ir namų automatikos technologijų srityse, sukuriant inovatyvią mokymo programą, diegiant modernias mokymo priemones ir naujoviškus atviros prieigos pedagoginius išteklius. Šiam projektui vadovauja Panevėžio kolegija.

 2017 m. kovo 7 d. profesinio mokymo centre XABEC (Ispanija) įvyko projekto partnerių iš Lietuvos, Graikijos, Bulgarijos, Ispanijos ir Belgijos susitikimas. Jame buvo pristatyti penkių šalių darbdavių apklausos apie žinias, įgūdžius ir kompetencijas, kurių reikia elektrikams, susijusiems su pažangiosiomis pastatų apskaitos sistemomis ir automatikos paslaugomis, rezultatai. Panevėžio kolegijos atstovai Deimantė Končiuvienė ir Birutė Dalmantienė pateikė planuojamų mokymo priemonių idėjas, apibrėžė būsimų mokymo kursų tikslus ir numatomus rezultatus. Partneriai gerai įvertino projekte dirbančių Panevėžio kolegijos dėstytojų indėlį ir palinkėjo kūrybingo tolesnio darbo.
Artimiausius mėnesius kolegijos dėstytojai planuos būsimų mokymo blokų turinį, mokymo metodus, žinių gilinimo ir praktinių įgūdžių stiprinimo formas.

Galimi darbdaviai: