Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Nuotaikinga naujų mokslo metų pradžia Panevėžio kolegijoje

2017-09-06

Kiekvieną rugsėjį mus pasitinka viena didžiausių ir prasmingiausių metų švenčių – Mokslo ir žinių diena. Šiais metais Panevėžio kolegija naujus mokslo metus pasitiko ne tik linksmai, bet ir netradiciškai – rugsėjo 4 d. Panevėžys atsinaujina, todėl ir Panevėžio kolegija naujus mokslo metus pasitinka su naujovėmis – naujomis studijų programomis „Kelių inžinerija“ bei „Tarptautinis verslas“. Šiemet kolegijoje studijas pradės beveik 400 naujų studentų.

Mokslo metų pradžios šventės ryte prie Panevėžio kolegijos laiptų šurmuliavo linksmai nusiteikę studentai. Panevėžio kolegijos direktoriaus pavaduotojas dr. Donatas Bakšys pasveikino studentus ir visas būrys gražaus jaunimo, dėstytojų, administracijos darbuotojų iškilminga eisena, lydimi orkestro „Panevėžio garsas“, žygiavo į Muzikinį teatrą, kur ir vyko Mokslo metų pradžios šventė.

Bendradarbiavimas ir bendravimas yra viena iš pagrindinių Kolegijos deklaruojamų vertybių. Direktorius dr. Gediminas Sargūnas sveikindamas visus šventės dalyvius džiaugėsi ir dėkojo studentams, dėstytojams, kolegijos svečiams, socialiniams partneriams.

Pasveikinti kolegijos akademinę bendruomenę atvyko gausus būrys svečių.

Lietuvos Respublikos Seimo narys Povilas Urbšys savo sveikinimo kalboje pabrėžė, kad studentai, įstoję į Panevėžio kolegiją padarė vieną prasmingiausių pasirinkimų. „Panevėžio kolegija yra miesto pasididžiavimas, todėl neabejoju, kad Jūsų pasirinkimas studijuoti čia yra pats geriausias“, – kalbėjo Seimo narys.

Panevėžio meras Rytis Mykolas Račkauskas palinkėjo ryžto ir valios siekti tikslų, motyvacijos sužinoti ir pasiekti dar daugiau. „Miestui jūsų labai reikia, reikia jūsų širdžių ir jaunatviškumo“, – kreipdamasis į studentus, kalbėjo meras.

Šventėje taip pat dalyvavo Panevėžio kolegijos tarybos narys, Panevėžio rajono meras Povilas Žagunis, kuris sveikinimo kalboje Panevėžio kolegiją įvardino kaip itin svarbią ir reikšmingą aukštąją mokyklą Panevėžio regione.

Panevėžio kolegija – aukštoji mokykla, kurioje studijuoja daug regiono gyventojų. Šventėje taip pat buvo malonu matyti Panevėžio regiono plėtros tarybos pirmininką, aktyviai dalyvaujantį kolegijos veikloje, Pasvalio rajono merą Gintautą Gegužinską, kuris studentus ragino ne tik aktyviai studijuoti, bet ir studentauti bei sukurti kolegijoje tokią aplinką, į kurią norėtųsi visada sugrįžti.

Panevėžio kolegija, siekdama augti, stiprėti ir keistis, puoselėja partnerystę su verslo atstovais. Kolegijos šventėje dalyvavo AB „Panevėžio keliai“ generalinis direktorius Virmantas Puidokas, kuris daug  prisidėjo, kad nauja „Kelių inžinerijos“ studijų programa būtų pradėta vykdyti kolegijoje ir sveikinimo kalboje pažadėjo aktyviai dalyvauti ruošiant naujus specialistus.

Visada smagu išgirsti Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidento Sigito Gailiūno linkėjimus studentams. „Noriu padrąsinti ir pasakyti, kad studijos – tai ne vien knygos ir kompiuteriai, bet ir įvairios linksmos ir įdomios veiklos. Žinoma, nepamirškite ir mokytis. Tapkite visuomeniški ir puoškite miestą savo jaunatviškumu. Baikite mokslus ir eikite valdyti šalį!“, – linksmai kalbėjo S. Gailiūnas.

Mokslo metų pradžios šventėje pasveikinta Panevėžio kolegijoje darbą pradedanti direktoriaus pavaduotoja studijoms dr. Daiva Beržinskienė – Juozainienė. Sveikindama visą kolegijos bendruomenę nauja pavaduotoja džiaugėsi gausiomis pirmakursių gretomis.

Panevėžio kolegijoje akademinę veiklą vykdo trys akademiniai padaliniai – fakultetai. Socialinių mokslų fakulteto dekanė Laima Skauronė pasidžiaugė, kad studijų programa „Logistika“ ekspertų akredituota šešerių metų laikotarpiui. Technologijos mokslų fakulteto dekanė  Birutė Dalmantienė akcentavo, kad į inžinerines studijas šiemet įstojo didžiausias studentų skaičius nuo kolegijos įkūrimo 2002 metais. Biomedicinos fakulteto dekanė Ingrida Kupčiūnaitė  džiaugėsi populiarumo neprarandančiomis fakulteto studijų programomis, ypatingai studijų programa „Bendrosios praktikos slauga“, kurioje studijuos net 44 pirmakursiai.

Studentams būti aktyviais, viskuo domėtis, siekti ambicingų tikslų linkėjo ir Studentų atstovybės prezidentė Gabija Dubauskaitė.

Po iškilmingos dalies svečiams, studentams bei dėstytojams kolegijos studentai parodė spektaklį pagal Žano Anujo pjesę „Orkestras“. Spektaklio režisierė – kolegijos dėstytoja Daiva Andrašūnienė.

Pasibaigus iškilmėms Muzikiniame teatre fakultetų dekanės kartu su studentais, dėstytojais, grupių kuratoriais tęsė pažintį fakultetuose.

Tegul kiekviena mokslo diena Panevėžio kolegijoje dovanoja pažinimo džiaugsmą!

Galimi darbdaviai: