Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Interviu ciklas „Panevėžio kolegijos veidai“. Studentė Domilė Kupčiūnaitė: „Panevėžio kolegija yra puiki vieta atrasti save ir tobulėti“

2018-03-08

Panevėžio kolegija – tai visų pirma žmonės, kurie kartu auga, tobulėja, skleidžiasi kaip asmenybės. Mūsų tarpusavio ryšiai ir bendravimas atveria naujas patirtis, praturtina mūsų gyvenimus, nuspalvina kasdienybę pačiomis įvairiausiomis spalvomis. Kolegijoje mes ne tik studijuojame ar dirbame, bet ir susirandame draugų, svajojame, kartu leidžiame laisvalaikį, kartais netgi įsimylime.

Tačiau intensyvėjantis gyvenimo tempas dažnai mus įsuka į nesibaigiančių darbų verpetą ir vis dažniau pastebime, kad neberandame laiko maloniam susitikimui, artimesniam pokalbiui, nuoširdžiam pasibuvimui kartu.

Tęstiniame interviu cikle „Panevėžio kolegijos veidai“ kalbiname kolegijos studentus, dėstytojus, absolventus. Tikimės, kad bus įdomu iš arčiau susipažinti su Panevėžio kolegijos bendruomenės nariais. Juk ne kas kita, o žmonės ir nuoširdus bendravimas – yra didžiausias turtas.

Interviu ciklą pradedame kalbindami kolegijoje kineziterapiją trečiame kurse studijuojančią Domilę Kupčiūnaitę.

Kas lėmė tavo pasirinkimą studijuoti Panevėžio kolegijoje?

Sprendimą ką ir kur noriu studijuoti priėmiau tik baigusi vienuoliktą klasę. Buvau įsitikinusi, kad noriu likti savo gimtajame mieste Panevėžyje. Mintis, jog norimą specialybę galiu įgyti neišvykus į kitus Lietuvos miestus, likti kartu su šeima, draugais ir iki smulkmenų žinomomis bei savaip mielomis Panevėžio gatvėmis man turėjo didžiausią įtaką. Myliu Panevėžį, todėl nusprendžiau studijas pasirinkti būtent Panevėžio kolegijoje.

Kodėl pasirinkai kineziterapijos studijas? Galbūt kas nors paskatino žengti šia kryptimi?

Idėja studijuoti kineziterapijos studijas mane aplankė visiškai netikėtai. Anksčiau buvau įsitikinusi, jog rinksiuosi žurnalistikos ar režisūros studijas, bet stojimo balui reikalingas istorijos egzamino pažymys pakišo koją. Mokykloje biologijos pamokoms didelio dėmesio neskyriau, o mano posakis, jog niekada nesirinksiu studijų medicinos srityje, dabar kelia šypseną. Visgi lemtingu momentu pabendravusi su medicinos srities specialistais, dėstytojais, pažįstamais kineziterapijos programos studentais, aš nuoširdžiai susidomėjau ir nusprendžiau pasirinkti biomedicinos mokslus. Kontaktas su žmogumi, poreikis komunikuoti ir nuolat atsinaujinančios žinios reabilitacijos srityje visgi įkvėpė mane rinktis kineziterapijos studijas.

Ar dalyvauji studentų laisvalaikio užsiėmimuose? Ar pavyksta išlaikyti pusiausvyrą tarp studijų ir ˮstudentavimo”?

Nors studijas derinu su darbu, tačiau stengiuosi kiek įmanoma daugiau įsitraukti ir į organizuojamus studentų renginius bei įvairius laisvalaikio užsiėmimus. Manau, išlaikyti pusiausvyrą tarp „studijavimo“ ir „studentavimo“ sekasi pakankamai gerai ir esu patenkinta tiek savo dalykų įvertinimais, tiek aktyvia postudijine veikla kolegijoje.

Papasakok apie įdomiausią ar maloniausią nutikimą kolegijoje?

Kolegijoje praleidžiu nemažai laiko, tad kiekviena diena yra kupina įvairių įspūdžių. Labiausiai įstrigo nutikimas, kai apie 20 val. vakaro pastebėjau, jog palikau užrašus kolegijoje ir neturiu iš ko ruoštis kitos dienos koliokviumui. Skubėdama savo automobiliu atvažiavau į kolegiją su… pižama! Dar ir dabar prisimenu Biomedicinos mokslų fakultete dirbančios budėtojos veidą.

Ar rekomenduotum studijas Panevėžio kolegijoje savo draugams ar artimiesiems?

Šiuo metu Panevėžys sparčiai atsinaujina: gražėja miesto erdvės, daugėja laisvalaikio praleidimo būdų ir galimybių jauniems žmonėms, vis daugiau mieste atsiranda aktyvių, įkvepiančių ir motyvuotų žmonių. Tad kodėl neprisidėjus prie šio proceso asmeniškai? Mano nuomone, Panevėžio kolegija yra puiki vieta atrasti save, tobulėti asmeninėje ir profesinėje srityse. Pritariu kolegijos šūkiui ir tikiu, kad „Panevėžio kolegija – Tavo karjeros pradžia!“

Galimi darbdaviai: