Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Interviu ciklas „Panevėžio kolegijos veidai“. Studentė Justina Chankinienė: „Džiaugiuosi, kad sėkmingai pavyksta suderinti studijas ir įsipareigojimus šeimai.“

2018-03-19

Kas lėmė tavo pasirinkimą studijuoti Panevėžio kolegijoje?

Panevėžio kolegiją pasirinkau todėl, kad ši aukštoji mokykla yra mano gimtajame mieste, o svarbiausia, kad čia galiu studijuoti savo svajonių specialybę  – bendrosios praktikos slaugą.

Kodėl pasirinkai bendrosios praktikos slaugos studijas? Galbūt kas nors paskatino žengti šia kryptimi?

Baigusi mokyklą svarsčiau, kur studijuoti, ką pasirinkti. Analizavau dvi studijų alternatyvas:  mediciną ir vadybą. Nusprendžiau studijuoti vadybą, tačiau bėgant metams supratau, kad tikrasis mano pašaukimas yra sveikatos mokslai.  Įsidarbinau vienoje medicinos įstaigoje administratore – vadybininke ir ten dirbdama supratau, kad negaliu išsižadėti savo svajonės, turiu įsiklausyti savo širdies bei atkakliai siekti tikslo. Štai toks buvo mano kelias link bendrosios praktikos slaugos studijų Panevėžio kolegijoje.

Ar dalyvauji studentų laisvalaikio užsiėmimuose? Ar pavyksta išlaikyti pusiausvyrą tarp studijų ir ˮstudentavimo”?

Esu grupės seniūnė, todėl šalia studijų nemažai tenka tvarkyti ir įvairius organizacinius klausimus. Be to, turiu šeimą ir du vaikus, taigi ne itin daug laiko lieka „studentavimui“.  Dabar mano prioritetas yra mokslai. Labai džiaugiuosi, kad sėkmingai pavyksta suderinti studijas ir įsipareigojimus šeimai.

Papasakok apie įdomiausią ar maloniausią nutikimą kolegijoje?

Man pati įdomiausia ir neišdildoma studijų patirtis – tai dalyvavimas Tarpkultūrinių mainų projekto mobilumo vizituose. Praėjusių metų rugsėjį  su Biomedicinos mokslų fakulteto dekane ir bendrosios praktikos slaugos studentėmis lankėmės Vokietijoje, o lapkričio mėnesį – Prancūzijoje. Vizito metu dalyvavome įvairiuose žaidimuose, kasdien vyko komandų susitikimai, kalbų animacijos, kurios palengvino studentų iš skirtingų šalių tarpusavio bendravimą ir bendradarbiavimą.

Ar rekomenduotum studijas Panevėžio kolegijoje savo draugams ar artimiesiems?

Drąsiai galiu rekomenduoti studijas Panevėžio kolegijoje. Man čia labai patinka nuolat atnaujinama mokymo bazė ir šaunūs dėstytojai, kurie sugeba įkvėpti kiekvieną studentą siekti profesinių aukštumų.

Galimi darbdaviai: