Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Interviu ciklas „Panevėžio kolegijos veidai“. Absolventas Justas Šarachovas: „Didžiausias kolegijos privalumas – ypatingas dėmesys praktinių įgūdžių ugdymui.“[:]

2018-03-23

Tęsiame interviu ciklą „Panevėžio kolegijos veidai“, kalbindami kolegijos absolventą – UAB „Kalnapilis-Tauro grupė“ transporto vadybininką Justą Šarachovą. Praėjusiais metais Justas Panevėžio kolegijoje įgijo Logistikos vadybos profesinio bakalauro laipsnį.

Kodėl pasirinkai studijas Panevėžio kolegijoje?

Prieš įstojant į Panevėžio kolegiją rinkausi studijas iš kelių skirtingų variantų, tačiau labiausiai mane sužavėjo mintis studijuoti logistikos vadybos specialybę savo gimtajame mieste. Praėjusiais metais apsigyniau logistikos vadybos bakalaurinį darbą. Studijavau ištęstinėse studijose. Šiuo metu dirbu transporto vadybininku vienoje didžiausių gėrimų kompanijų Lietuvoje – UAB „Kalnapilis-Tauro grupė“. Būtent apie šią įmonę ir rengiau savo baigiamąjį darbą.

Kokios buvo studijos kolegijoje? Kas iš studijų laikų labiausiai įsiminė ar patiko?

Studijos Panevėžio kolegijoje buvo įdomios ir įtraukiančios. Dėstytojai puikiai atlieka savo darbą, paruošia studentus taip, kad jie po studijų  į gyvenimą išeitų su dideliu žinių bagažu ir būtų pasiruošę darbui. Didžiausias kolegijos privalumas – ypatingas dėmesys praktinių įgūdžių ugdymui. Panevėžio kolegijoje daug dėmesio skiriama tam, kad studentai įgytų kiek įmanoma daugiau praktinių įgūdžių. Tiek praktikos kolegijoje, tiek įmonėse studentui duoda labai daug ir tai yra neįkainojama patirtis.

 Ar studijų metu įgyti įgūdžiai praverčia darbe, kurį šiuo metu dirbi?

Studijų metu įgyti įgūdžiai labai padeda dabartiniame darbe. Studijų dėka šiuo metu dirbu pagal įgytą specialybę. Paskaitų ir praktikos metu įgytos žinios mane atvedė ten, kur esu dabar. Tik pabaigus studijas gavau darbo pasiūlymą, kuriuo labai džiaugiuosi. Bakalauro studijų diplomą atsiimti ėjau jau dirbdamas transporto vadybininko pareigose.

 Ką palinkėtumėt studijas Panevėžio kolegijoje pasirinkusiam jaunimui?         

Studijas Panevėžio kolegijoje pasirinkusiam jaunimui linkiu tokių pat naudingų ir įdomių studijų, kokias turėjau ir aš pats. Linkiu būti entuziastingiems ir į studijas žiūrėti kaip į labai svarbų gyvenimo etapą, nulemsiantį profesinę karjerą. Studijų metu įgyta patirtis labai padeda siekti tikslų ir užtikrina galimybes dirbti norimą darbą.

Galimi darbdaviai: