Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp Panevėžio kolegijos ir UAB „Kalnapilio-Tauro grupė“

2018-06-21

Studijos Panevėžio kolegijoje išskirtinės tuo, kad net penkiasdešimt procentų studijų laiko studentas praleidžia praktikoje. Norėdama užtikrinti kokybišką studijų procesą, kolegija nuolat plečia socialinių partnerių gretas. Tai paliudija 2018 m. birželio 18 d. pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp Panevėžio kolegijos ir UAB „Kalnapilio-Tauro grupė“.

Sutartį pasirašę Panevėžio kolegijos direktorius dr. Gediminas Sargūnas ir UAB „Kalnapilio-Tauro grupė“ gamybos vadovas Tomas Stonkus sutarė kartu rengti, vykdyti ir tobulinti studijų programas, pagal kurias ruošiami specialistai įmonei, organizuoti būsimų profesinių bakalaurų profesinės veiklos praktikas ir integruoti studentus bei absolventus į gamybinę veiklą

Susitikime dalyvavo Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Sigitas Gailiūnas, generalinis direktorius Visvaldas Matkevičius, Panevėžio kolegijos direktoriaus pavaduotoja studijoms dr. Daiva Beržinskienė-Juozainienė, Technologijos mokslų fakulteto dekanė Birutė Dalmantienė, Technologijos mokslų fakulteto praktinio mokymo vadovas Juozas Bečelis.

„Džiaugiuosi, kad pasirašome bendradarbiavimo sutartį, tikiu, kad kuo daugiau rasime sąlyčio taškų, tuo geriau visam Panevėžio regionui. Šiandien verslui labiausiai reikia darbuotojų, o įmonei reikalingus specialistus ruošia Panevėžio kolegija. Verslui svarbu jau dabar galvoti apie būsimus darbuotojus, todėl vienas iš būdų pasiruošti neišvengiamai darbuotojų kaitai yra bendradarbiavimas,“- teigė UAB „Kalnapilio-Tauro grupė gamybos vadovas T. Stonkus.

Panevėžio kolegijos direktorius svečiams pristatė planus kurti naują studijų programą skirtą ruošti maisto technologus. Šiai idėjai pritarė UAB „Kalnapilio-Tauro grupė“ atstovas. Jo nuomone, maisto pramonės įmonės koncentruojasi šiame regione, todėl parengti šios krypties studijų programą yra labai sveikintinas žingsnis.

Panevėžio kolegijos Technologijos mokslų fakulteto dekanė Birutė Dalmantienė svečius pakvietė atvykti į rudenį rengiamas profesijos dienas. Kaip teigė dekanė, jaunimui išgirstas verslo įmonių paskatinimas yra didžiulis postūmis rinktis studijas ir gyvenimą Panevėžyje.

Galimi darbdaviai: