Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Panevėžio kolegija aktyviai pristato savo veiklas

2018-09-24

Panevėžio kolegija ne tik mokslo bei žinių įgijimo institucija – ji jaunimo traukos centras Panevėžyje. Tuo įsitikino kolegijos bendruomenė dalyvaudama parodose „#Switch!“ ir „EXPO Aukštaitija 2018“.

Keturias dienas Panevėžio kolegijos darbuotojai, dėstytojai ir studentai dalyvavo parodose, kuriose pristatė kolegiją, studentų laimėjimus, studijų programas, kvietė dalyvauti loterijoje ir laimėti įvairių prizų.

Rugsėjo 20 d. Vilniuje, Litexpo parodų rūmuose, vykusioje parodoje „#Switch!“ Panevėžio kolegija pristatė verslumo ugdymo koncepciją. Kolegijos komanda, kurią sudarė Socialinių mokslų fakulteto dekanė dr. R. Glinskienė, Technologijos mokslų fakulteto dėstytojas dr. E. Sapeliauskas, Studijų, karjeros ir užimtumo centro vadovė D. Urbonienė, Tarptautinių ryšių, projektų ir marketingo skyriaus vadovė R. Gvozdienė, Marketingo projektų vadovė J. Černienė bei studijų programos „Statyba“ studentai Vytautas ir Vaidotas Dagiai, aktyviai dalyvavo modernių technologijų ir verslumo parodoje „#Switch!“.

Parodos metu kolegijos studentai dalinosi savo sėkmės istorija. Panevėžio kolegijos studijų programos „Statyba“ studentų įkurta MB „BENDerSTA “ ir pagal Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtrai programą „Ūkio ir verslo plėtra“ veiklos sritis „Parama jaunų žmonių verslui kaimo vietovėse pradėti“ Nr. LEADER-19.2-6.2 užpildyta paraiška paramai verslo pradžiai. Studentų įkurta Mažoji bendrija planuoja vykdyti armatūros lankstymo, armatūros karkasų gamybos bei visų rūšių pamatų įrengimo darbus.

„#Switch!“  – didžiausias Baltijos regione modernių technologijų ir verslumo renginys, kuris jau peržengia tradicinius renginio rėmus. Paroda „#Switch!“ tampa ICT ir verslumo judėjimu, skatinančiu kurti, dalintis patirtimi, tobulėti, eiti pirmyn visus, jau esančius ICT srityje, ir visus, norinčius savo ateitį sieti su technologijomis. Paroda sulaukė gausaus mokinių antplūdžio. Visą dieną vyko teminės paskaitos, diskusijos, skirtos jaunimui, švietimo atstovams, profesionalams.

Rugsėjo 21-23 d. Panevėžio kolegija įsijungė į parodos „EXPO Aukštaitija 2018“ šventinį šurmulį. Dvidešimt trečią kartą vykusioje parodoje Panevėžio kolegijos bendruomenė bendravo su į stendą gausiai atvykusiais parodos dalyviais. Visas parodos dienas kolegijos stendo lankytojai galėjo sudalyvauti loterijoje, kurios metu buvo išdalinta keli šimtai įvairių prizų su Panevėžio kolegijos atributika.

Pirmąją parodos dieną, penktadienį, Panevėžio kolegijos stende su parodos lankytojais bendravo kolegijos vadovas dr. Gediminas Sargūnas, direktoriaus pavaduotojas mokslui ir plėtrai dr. D. Bakšys, Tarptautinių ryšių, marketingo bei projektų vadovė R. Gvozdienė, Socialinių mokslų fakulteto dekanė dr. R. Glinskienė, Technologijos fakulteto dekanė B. Dalmantienė, Tarptautinių ryšių koordinatorė J. Kaziukonytė bei mainų programos Erasmus+ studentai iš Turkijos bei Ispanijai priklausančios salos Gran Kanarijos universitetų. Didžiausio lankytojų dėmesio sulaukė Praktinio mokymo centro mokomosios laboratorijos vedėjo V. Pribušausko bei Statybos studijų programos trečio kurso studentės G. Pelegrimaitės pristatytas  3D spausdintuvas ir jo kurti prototipai.

Antroji parodos „EXPO Aukštaitija 2018“ diena buvo skirta fakultetų pristatymams. Nuo ankstaus šeštadienio ryto kolegijos stende Biomedicinos mokslų fakulteto dekanė I. Kupčiūnaitė bei studentai pristatė Grožio terapijos, Kineziterapijos, Socialinio darbo, Bendrosios praktikos slaugos bei Burnos higienos studijų programas. Susidomėjusiems buvo atliekami parodomieji masažai, matuojamas kraujo spaudimas, būsimieji burnos higienistai paaiškino kaip prižiūrėti dantis, supažindino su įvairiomis priemonėmis, Socialinio darbo studentai parengė apie savo profesiją klausimyną.

Po pietų stende šurmuliavo Socialinių mokslų fakulteto atstovai, kurie lankytojams teikė informaciją apie Logistikos, Buhalterinės apskaitos studijas bei pristatė naują studijų programą „Tarptautinis verslas“. Lektorė L. Kryževičienė pristatė Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo studijų programą, lektorė J. Mažuknienė konsultavo apie Teisės studjų programos įsidarbinimo galimybes Panevėžio regione, o Reklamos vadybos studijų programos studentės dalinosi savo patirtimi studijuojant kolegijoje.

Šeštadienio vakare Technologijos mokslų fakultetas, atstovaujamas lektorės D. Plungytės bei būsimų statybos inžinierių, pristatė inžinerinių bei informatikos mokslų krypties studijų programas bei kvietė lankytojus susipažinti su naujausiomis kompiuterinės braižybos programomis.

Sekmadienį parodos dalyviai turėjo progą susipažinti su neformalaus ugdymo programomis ir mokslo taikomosios veiklos galimybėmis, kurias pristatė šio skyriaus vadovas V. Paliukas ir Socialinių mokslų fakulteto dekanės pavaduotoja R. Pagirienė. Su lankytojais bendravo studijų programos „Informacinės sistemos“ antro kurso studentai: studentų mokslinės draugijos pirmininkas G. Šlenderis bei studentų atstovybės pirmininkas A. Aliušis. Plačiau apie studijų galimybes lankytojams informaciją teikė Studijų, karjeros ir užimtumo centro vadovė D. Urbonienė bei Marketingo projektų vadovė J. Černienė.

Parodos lankytojai aktyviai dalyvavo stende vykusioje loterijoje, nudžiugino teisingais atsakymais apie kolegiją, stojimo sąlygas ir patvirtino teiginį, kad Panevėžio kolegija suteikia savęs pažinimo ir tobulinimo galimybes.

Galimi darbdaviai: