Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Spalis – sveikatos stiprinimo mėnuo Panevėžyje

2018-10-15

Panevėžio kolegijos Burnos higienos studijų programos studentai ir šiais metais dalyvavo Panevėžio m. savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro rengiamame projekte „Spalis – sveikatos stiprinimo mėnuo Panevėžyje”.

Būsimieji burnos priežiūros specialistai 2018 m. spalio mėn. 11 d. pakvietė Panevėžio miesto gyventojus dalyvauti individualiose konsultacijose apie burnos priežiūrą ir atsakyti į klausimą „Ko dar nežinote apie savo šypseną?”. Renginio dalyviams studentai atliko burnos ertmės apžiūrą, konsultavo burnos sveikatos išsaugojimo klausimais. Džiaugiamės, kad renginį sutiko paremti Durr Dental kompanija, kuri gamina odontologinę įrangą bei studentams paskolino intraoralinę kamerą. Šios kameros dėka burnos sveikatos būklė buvo įvertinta dar išsamiau, tai leido parinkti tikslesnį burnos priežiūros planą.

Šią dieną žmonės buvo supažindinami su burnos higienos priemonėmis, jų naudojimu. Renginį rėmė ir burnos priežiūros produktų atstovai TePe, Sunstar GUM, GSK. Kiekvienam lankytojui buvo parinktos ir padovanotos rėmėjų suteiktos burnos priežiūros priemonės – dantų pastos mėginukai, tarpdančių priežiūros priemonės, dantų protezų priežiūros ir fiksavimo priemonės.

Džiūgu, kad būsimieji burnos priežiūros specialistai jau dabar gali įsitraukti į sveikatos stiprinimo ir palaikymo veiklas. Tikimės, kad studentų vykdyta veikla padėjo miesto gyventojams sužinoti, kaip galima išsaugoti burnos sveikatą ir šypseną.

Galimi darbdaviai: