Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Interviu ciklas „Panevėžio kolegijos veidai“. Absolventė Karolina Andrukaitytė: „Panevėžio kolegija – aukštoji mokykla, kurioje galima gauti daugiau negu parašyta studijų plane

2019-02-19

Tęsiame interviu ciklą „Panevėžio kolegijos veidai“, kalbindami kolegijos absolventę – Karoliną Andrukaitytę, kuri Panevėžio kolegijoje įgijo Buhalterinės apskaitos profesinio bakalauro laipsnį.

Kodėl pasirinkai studijas Panevėžio kolegijoje?

Tai buvo vienintelė aukštoji mokykla mano gimtajame mieste, kurioje galėjau pasirinkti būtent buhalterio specialybę. Ši sritis man buvo pažįstama, todėl ilgai nesvarsčiau ir pasirinkau Panevėžio kolegiją.

Kokios buvo studijos kolegijoje? Kas iš studijų laikų labiausiai įsiminė ar patiko?

Studijos kolegijoje prabėgo labai greitai, galbūt todėl, kad užimtumas buvo pakankamai intensyvus. Studijų metu aktyviai dalyvavau studentų atstovybės veikloje, įvairiuose projektuose ir renginiuose, todėl patirtis nebuvo tik apskaitos srityje. Labiausiai įsiminė organizuotas automobilių slalomo renginys, skirtas surinkti lėšas beglobiams gyvūnams. Tądien buvo -27 laipsnių šalčio, tačiau sulaukėme daug dalyvių ir surinkome nemažą kraitelį labdaros. Vieni virė arbatą, kiti teisėjavo, o treti šildėsi automobiliuose. Tas nušalusias kojas mūsų komanda tikriausiai atsimins visą gyvenimą, bet tuomet nei venas nesudvejojome ir neiškeliavome namo anksčiau laiko. Matyt šis renginys padėjo pamatus ir ateičiai – šiandien neįsivaizduoju savo gyvenimo be gyvūnų ir labdaringos veiklos, bei auto-moto sporto.

Ar studijų metu įgyti įgūdžiai praverčia darbe, kurį šiuo metu dirbi?

Studijose įgyta patirtis ir įgūdžiai yra tiesiogiai susiję su mano kasdieniniu darbu, o kolegijoje įgytos mokslo žinios stipriai padėjo ir studijuojant magistrantūroje. Pabaigus bakalauro studijas, įgijus pirmąjį mokslo laipsnį, atsiveria daugybė galimybių, atsirado aukštesni tikslai ir noras tobulinti savo kvalifikaciją. 2018 m. sėkmingai apsiginiau magistro kvalifikacinį laipsnį.

Ko palinkėtum studijas Panevėžio kolegijoje pasirinkusiam jaunimui?

Studijų laikotarpiu linkiu pasiimti maksimalų bagažą žinių ir patirties. Visiškai nesvarbu kokia ji bebūtų – profesinė ar visuomeninė. Tai yra aukštoji mokykla, kurioje galima gauti daugiau negu parašyta studijų plane.

 

Galimi darbdaviai: