Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Studentų laukia nauja studijų programa „Elektromechanika“

2019-05-13

Ketvirtosios pramonės revoliucijos iššūkių bus kvalifikuotų specialistų trūkumas, akivaizdu, kad dideliu greičiu į ateitį skubančios technologijos keičia ne tik pramonę, bet ir šių laikų jaunuolius ir būsimus darbo rinkos dalyvius. Dėl šios priežasties Panevėžio kolegija atnaujina esamas studijų programas, o nuo šių metų kviečia studijuoti ir naują, Studijų kokybės vertinimo centro (SKVC) ekspertų patvirtintą studijų programą Elektromechaniką.

Technologijos mokslų fakulteto dekanė Birutė Dalmantienė teigia, kad pirmąją tarpkryptinę studijų programą buvo nuspręsta parengti atsižvelgiant į Panevėžio miesto ir regiono darbdavių apklausos rezultatus. Daugiau nei 40 įmonių vadovų, tarp kurių ir Lietuvos inžinerinės pramonės asociacija LINPRA, Panevėžio prekybos pramonės ir amatų rūmai PPAR, Panevėžio krašto pramoninkų asociacija, Schmitz Cargobull, Panevėžio Aurida, nurodė esantį didelį tokios srities specialistų poreikį Panevėžio regiono įmonėse.

Kuriant naują Panevėžio kolegijos mechanikos inžinerijos studijų programą, atsižvelgta į tai, kad absolventai į darbo rinką išeitų ne tik įgiję teorinių žinių, bet ir turėdami praktinių įgūdžių. „Studentas išmoks dirbti su kompiuterizuotomis projektavimo programomis SolidWorks ir AutoCAD, sudaryti valdymo programas kompiuterinio valdymo (CNC) staklėmis, dirbti su kompiuterizuotomis gamybos rengimo programomis. Taip pat įgis elektros inžinerijos žinių ir gebėjimų, kurie leis montuoti, valdyti ir eksploatuoti įvairius elektromechaninius įrenginius. Visas mokymo procesas sudarytas taip, kad būsimasis inžinierius įgytų pagrindus įvairiuose skaitmenizuoto produkto gyvavimo ciklo etapuose. Dviejų inžinerijos krypčių (mechanikos ir elektros) žinios suteiks puikias galimybes įsidarbinti įmonėse, kuriose reikalingi šių dviejų sričių specialistai“, – apie naująją programą pasakoja B. Dalmantienė.

Sėkmingai studijas baigę studentai taps mechanikos inžinerijos specialistais, gebančiais projektuoti įvairius gaminius, parinkti jų gamybos technologijos procesus, dirbti su programinio valdymo staklėmis,  išmanys elektromechaninių įrenginių sandarą ir veikimo principus.

Tiems, kas pasirinks Elektromechanikos studijas valstybės nefinansuojamose vietose Panevėžio kolegija naujai studijų programai taiko mažesnę nei kitų inžinerijos mokslų studijų kainą.

 

Galimi darbdaviai: