Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Studentai klausėsi paskaitos „Pagalba šeimoms, auginančioms kūdikius, turinčius lūpos ar gomurio nesuaugimą”

2019-05-14

Panevėžio kolegijoje, minint tarptautinę slaugytojo dieną, gegužės 13 d. vyko atvira paskaita „Pagalba šeimoms, auginančioms kūdikius, turinčius lūpos ar gomurio nesuaugimą”.

Paskaitą vedė gydytoja ortodontė, Vilniaus universiteto Odontologijos instituto doc. dr. Laura Linkevičienė. Paskaitoje buvo aptarti nesuaugimų požymiai ir kaip juos galima atpažinti. Docentė išvardino veiksnius, kurie sukelia nesuaugimą, tačiau paminėjo, kad juos labai sunku nustatyti ir dažniausiai veikia ne vienas, o keli veiksniai. Toliau paskaitoje buvo pristatyta specialistų komanda, kuri įsitraukia į ilgą ir sudėtingą gydymo procesą bei aptartas gydymo protokolas. Doc. dr. L. Linkevičienė akcentavo, kad svarbu laiku pradėti taikyti gydymą, bet dar svarbiau mokyti vaiką kalbėti. Šeimos susiduria su informacijos stoka auginant veido srities nesuaugimą turinį vaiką. Net sveikatos priežiūros darbuotojai turi nepakankamai informacijos apie tai. Didžiausi iššūkiai yra vaiko maitinimas, kūno padėtis maitinimo metu, nes svarbu, kad kūdikis priaugtų svorio iki operacijos. Todėl šiuo metu yra pradėtas vykdyti projektas Early Care Training Programme (ECTP), kurio tikslas – parengti informaciją gimtąja kalba, kad šeimos, susidūrusios su šia liga, žinotų kur gauti pagalbos.

Dėkojame docentei dr. L. Linkevičienei už įdomų  pranešimą, kuris labai sudomino būsimuosius sveikatos priežiūros srities darbuotojus.

Galimi darbdaviai: