Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Pažintis su teatru būsimoms ikimokyklinio ugdymo įstaigų pedagogėms – galimybė įvairinti ugdymo procesą

2019-10-15

Spalio 10 d. Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo studijų programos studentės lankėsi Panevėžio lėlių vežimo teatro organizuotose edukacijose „Pažintis su lėlių teatro menu (aktorius-lėlininkas)“ ir „Lėlės lagamine (pažintis su Panevėžio lėlių vežimo teatru)“.

Panevėžio lėlių vežimo teatras vienintelis tokio tipo teatras Europoje. Programos metu studentės susipažino su teatro istorija, pamatė filmą apie teatro vasaros gastroles, kuriose aktoriai vežimu darda po Lietuvą stebindami ir džiugindami kiekvieną sutiktą žiūrovą.

Studentės stebėjo ištraukas iš įvairių spektaklių, pastatytų žinomiausių pasaulio pasakų motyvais, pasitelkiant skirtingas lėlių valdymo technikas. Programos metu būsimos auklėtojos susipažino su tradicinėmis lėlių (pirštininių, lazdelinių, šešėlinių, mišraus valdymo lėlių, marionečių ir kt.) valdymo technikomis bei jų gamyba. Pamatė kaip, naudodami skirtingas lėlių valdymo technikas, aktoriai įsijaučia į vaidinamus personažus taip, kad lėlės jausmai, išgyvenimai tampa neatsiejami nuo aktoriaus jausmų bei išgyvenimų. Smagu buvo pamatyti ir vieną iš naujausių teatro spektaklių – istoriją apie netobulą ir „neišbaigtą“ Alavinį kareivėlį, kurio nepaleidžia mintys apie pačią gražiausią ir nepaprasčiausią Baleriną. Spektaklis sukurtas legendinio danų pasakų kūrėjo H. K. Anderseno pasakos „Alavinis kareivėlis“ motyvais.

Pažintis su teatru būsimoms ikimokyklinio ugdymo įstaigų pedagogėms, leis įvairinti ugdymo procesą, padaryti jį kuo patrauklesnį vaikui. Įgytas žinias studentės galės panaudoti planuojant ir organizuojant ugdymo procesą, drąsiai išbandyti įvairių medžiagų, bei faktūrų teikiamas galimybes gaminant lėles, dekoracijas, kaukes, muzikos instrumentus.

Galimi darbdaviai: