Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Nordplus projekto grupės susitikimas Panevėžyje

2019-11-20

Panevėžio kolegijoje lapkričio 19–20 d. vyko „Nordplus“ aukštojo mokslo tinklo dėstytojų ir koordinatorių susitikimas, kuriame dalyvavo aukštųjų mokyklų atstovai iš Suomijos (Novia taikomųjų mokslų universitetas), Norvegijos (Oslo Metropolitan universitetas) ir Latvijos (Latvijos universiteto Rygos medicinos kolegija).

Projekto susitikimo metu diskutuota apie naujų intensyvių kursų kūrimą, apibrėžti bendradarbiavimo mechanizmai bei pedagoginiai požiūriai, numatomi studentų mokymosi rezultatai sveikatos priežiūros srityje.

Dalyviai aptarė ERASMUS+ galimybes abipusiam studentų ir dėstytojų mobilumui, atnaujinant klinikinio mokymo galimybes tarp partnerių universitetų 2020/2021 mokslo metams.

Po intensyvių diskusijų ir vizito kolegijos praktinio mokymo centro laboratorijose –universitetų partnerių atstovai aplankė VšĮ Respublikinę Panevėžio ligoninę. Bendraudami su ligoninės personalu, projekto dalyviai ne tik buvo susipažindinti su organizacija ir jos struktūra, bet ir diskutavo apie skirtingus šalių sveikatos priežiūros modelius.

Projekto partneriai nekantrauja pradėti darbus bei tikisi sklandaus ir produktyvaus bendradarbiavimo ateityje.

Galimi darbdaviai: