Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Panevėžio kolegija – tarptautinėje Švietimo, mokslo ir karjeros parodoje „EDUFAIR – 2020“

2020-03-06

Panevėžio kolegijos direktoriaus pavaduotoja studijoms dr. Daiva Beržinskienė-Juozainienė ir Tarptautinių ryšių, marketingo ir projektų skyriaus tarptautinių ryšių koordinatorė Jovita Kaziukonytė šių metų vasario 24–28 dienomis lankėsi Taškente (Uzbekistano Respublika), kur dalyvavo tarptautinėje Švietimo, mokslo ir karjeros parodoje „EDUFAIR – 2020“.

Dalyvauti šioje tarptautinėje parodoje Panevėžio kolegijos atstovės vyko jau antrą kartą. Pirmojo vizito metu 2019 metais rugsėjo mėnesio pabaigoje Švietimo, mokslo ir karjeros parodoje buvo pristatyta Panevėžio kolegija, kaip potenciali aukštojo mokslo institucija, kurioje gali siekti aukštojo išsilavinimo to pageidaujantys jaunuoliai iš Uzbekistano.

Šių metų vizito į Uzbekistaną tikslas neapsiribojo tik dalyvavimu Taškente organizuotoje tarptautinėje parodoje. Kolegijos atstovės savo aukštojo mokslo instituciją pristatė viename iš gražiausių Uzbekistano miestų Samarkande,  kuriame vyko analogiška Švietimo, mokslo ir karjeros paroda.  Šios parodos yra gausiai lankomos, todėl apie studijas Panevėžio kolegijoje sužinojo daugiau Uzbekistano jaunimo. Moksleiviai domėjosi visomis Panevėžio kolegijoje vykdomomis studijų programomis, tačiau didžiausio dėmesio susilaukė Tarptautinio verslo, Logistikos, Informacinių sistemų kūrimo ir priežiūros, Kompiuterių technikos, Bendros praktikos slaugos, Burnos higienos bei Grožio terapijos studijų programos.

Įvertinus tai, kad didžiulį susidomėjimą Uzbekistane turėjo Sveikatos mokslų studijos, Panevėžio kolegijos atstovės viešėjo Čilanzarsko  medicinos koledže, kuriame turėjo oficialų susitikimą su šio koledžo direktoriumi profesoriumi Husniddinu Šaripovičiumi Rachmanovu ir visu kolektyvu. Čilanzarsko  medicinos koledže vykdomos trys studijų programos: Bendrosios praktikos slaugos, Stomotologo padėjėjo ir Felčerio–laboranto.

Šiame koledže, kuris buvo įkurtas 1965 metais ir vadinosi Elektrotechnikos medicinos technikumu iki šiol ruošiami Sveikatos mokslų krypties specialistai, kurie neįgyja aukštojo mokslo kvalifikacijos. Susitikimo metu kolegijos atstovės pristatė funkcionuojantį binarios Lietuvos aukštojo mokslo sistemos modelį, kurio struktūroje kolegijos priskiriamos neuniversitetinėms aukštojo mokslo įstaigoms teikiančioms profesinio bakalauro kvalifikaciją. Susitikimo metu buvo aptartos dvišalio bendradarbiavimo galimybės plėtojant studijas Burnos priežiūros, Slaugos ir akušerijos bei Kosmetologijos studijų kryptyse.

Susitikimo metu kolegijos atstovės susipažino su Čilanzarsko medicinos koledžo praktinio rengimo laboratorijomis, biblioteka, turima įranga ruošiant šios krypties specialistus. Po oficialių diskusijų koledžo direktoriaus iniciatyva buvo organizuota kultūrinė išvyka ir aplankytos gražiausios Taškento ir Samarkando vietos.

Tuo pačiu metu oficialaus vizito į Taškentą vyko Lietuvos Seimo narių delegacija, kurios tikslas – plėsti tarpparlamentinius ryšius su Uzbekistano Respublikos parlamentu (Olij Medžlisas), stiprinti šalių bendradarbiavimą, akademinius, kultūros, humanitarinius bei verslo ryšius.

Vizito metu buvo organizuoti susitikimai su šios šalies valdžios ir verslo atstovais, lietuvių bendruomene, dalyvauta Tarptautinėje švietimo ir karjeros parodoje, į kurią vyko ir keletas Lietuvos universitetų.

 

Galimi darbdaviai: