Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Panevėžio kolegija įsitraukia į COST veiklą

2020-03-23

Nuo 2020 m. kovo mėn. Panevežio kolegija prisijungė prie COST Veiklos CA17124 Skaitmeninė kriminalistika: įrodymų analizė naudojant intelektualiąsias sistemas ir yra oficialūs Lietuvos atstovai šioje 35 šalis vienijančiuose mokslinių tyrimų grupėje.

Pagrindinis Veiklos tikslas – esamą matematikos, dirbtinio intelekto ir automatizuoto loginio pagrindimo sričių mokslo potencialą panaudoti skaitmeninėje kriminalistikoje.

Veikla siekiama sukurti mokslinių tyrimų infrastruktūrą įgalinančią taikyti dirbtinio intelekto ir kitus metodus automatizuotai įkalčių analizei. Ypač akcentuojamas įkalčių analizės etapas, kuriame iš įvairių įrenginių specialia technine ir programine įranga, laikantis nustatytų taisyklių, renkami ir analizuojami įkalčiai apie nusikaltimą ir įtariamuosius siekiant nustatyti įvykių eigą, galimus alternatyvius priežasties-pasekmės scenarijus.

Veikloje dalyvaus doc. dr. V. Giedrimas, TFM dekanė dr. J.Lieponienė, direktoriaus pavaduotojas mokslui ir plėtrai dr. D. Bakšys, doc. dr. E. Sapieliauskas ir Technologijos mokslų fakulteto Informatikos krypties tyrėjų grupės nariai.

COST veikla bus vykdoma iki 2022 m. rugsėjo mėn.

Galimi darbdaviai: