Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Kolegijos veidai: Gabrielė Bagdonaitė

2020-03-25

Gabrielė Bagdonaitė net ir baigusi informacinių sistemų studijų programą Panevėžio kolegijoje nenutraukia su savo Alma mater ryšių – dabar ji užima vyriausios projektų vadovės poziciją įmonėje, kuri prisideda prie jaunųjų informacinių technologijų specialistų rengimo Aukštaitijos sostinėje.

Pabaigusi mokslus Gabrielė sako iš karto pradėjusi dirbti pagal specialybę. Šiuo metu ji dirba UAB Elsoft įmonėje ir yra atsakinga už Panevėžio padalinį – vadovauja 15-os žmonių komandai. G. Bagdonaitė neslepia besidžiaugianti, jog net ir po penkerių metų, kuomet ji siekia karjeros aukštumų, ryšys su Panevėžio kolegija nenutrūko.

„Buvau vienintelė mergina, kuri toje grupėje baigė kursą“, – šypteli prisiminusi.

Paklausta, kodėl pasirinko studijas Panevėžyje, mergina nesunkiai išvardija prioritetus: gimtasis miestas, namai, mažesnės investicijos, nemokamas mokslas.

„Žinoma ir iššūkis sau – IT specialybė bei savęs išbandymas joje“, – sako.

Nors Gabrielei sunku prisiminti visas studijų detales, vis tik ji nori pabrėžti dėstytojų geranoriškumą, siekį įkvėpti ir nenuleisti rankų, skatinančių bei drąsinančių išbandyti save, padedančių ieškoti būdų kaip suderinti kelias veiklas vienu metu.

Ir pačiai absolventei yra tekę derinti nuolatines studijas, darbą bei veiklą studentų atstovybėje. Pastaroji veikla G. Bagdonaitei leido įgyti kur kas daugiau drąsos – teko atstovauti studentų interesus ne tik bendraujant su dėstytojais ar administracija, bet ir apsilankyti Panevėžio miesto mero kabinete, išsakyti studentų poziciją seimo nariams.

„Visur suspėti buvo tikras iššūkis, bet esu dėkinga dėstytojams, jog man suteikė galimybes ir nieko neprireikė atsisakyti.“

Pati Gabrielė mano, jog besimokant švietimo įstaigoje, svarbiausias studentų darbas ir yra išmokti mokytis.

„Tai tikrai yra pritaikoma tiek kasdieniuose darbuose, tiek ir gyvenime. O techniniai dalykai labai greitai keičiasi“, – mano.

Būti drąsiems, pasiimti kuo daugiau patirties ir norėti siekti sužinoti daugiau, o taip pat išbandyti save įvairiausioje veikloje, nebijoti klausti, klysti ir pažinti naujus žmones – tik dalis Gabrielės patarimų būsimam ar jau esamam studentui.

„Teorinės žinios greitai užsimiršta jeigu nėra naudojamos kasdien, tačiau visa reali patirtis ir įspūdžiai išliks ilgam“, – įsitikinusi ji.

 

Galimi darbdaviai: