Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Kolegijos veidai: Sandra Guigaitė

2020-04-01

Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo antro kurso Panevėžio kolegijos studentė Sandra Guigaitė save vadina aktyvia bendruomenės nare. Dar besimokydama pirmame kurse mergina įsijungė į studentų atstovybės veiklą, kurioje eina svarbias sekretorės pareigas. Atsakingi darbai jai patikėti ir taryboje bei Studentų mokslo draugijoje (SMD) – joje Sandra užima pirmininko pavaduotojos pareigas.

„Mintys apie studijavimą Panevėžio kolegijoje mano galvoje sukosi dar mokantis pagrindinėje mokykloje, todėl šis pasirinkimas nebuvo netikėtas ar neapgalvotas“, – savo istoriją pradeda iš Radviliškio rajono kilusi Sandra.

Panevėžį kaip miestą ji sako mėgusi seniai ir svajojusi jame gyventi, tad nieko keisto, jog jos dėmesį patraukė būtent ši aukštoji mokykla.

S. Guigaitė pabrėžia žinojusi, jog kolegijoje atsiveria daugybė galimybių, o studentui galima sulaukti įvairiapusės pagalbos jau vien todėl, jog nėra tokio didelio srauto.

„Dėmesys kiekvienam studijuojančiam čia yra skiriamas tikrai didelis, jog studijuoti jam būtų gera ir atsivertų visos galimybės. Sudarytos visos sąlygos įgyti tiek teorijos, tiek ir praktikos žinių bagažą“.

Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo studijas Sandra sako pasirinkusi neatsitiktinai. Dar būdama maža mergaitė ji mėgusi užsiimti veiklomis, kurios padeda vaikams į mokslo ir žinių kelią žengti jau turint šiokių tokių sugebėjimų ir žinių.

„Nors mano studijų pasirinkimas stebino artimuosiuos, tačiau pati puikiai žinojau kokią kryptį noriu rinktis, tai apsisprendimas buvo visiškai savarankiškas“, – pabrėžia ji.

Jau antrus metus studijuodama Panevėžio kolegijoje Sandra sako besijaučianti kaip žuvis vandeny: čia ji ir mokosi, ir dalyvauja bei organizuoja įvairias studentų veiklas.

„Kiekvienas žmogus randa laiko tam, ko nori, o man laikas praleistas Panevėžio kolegijoje tiek paskaitų metu, tiek laisvalaikiu yra neįkainojamas, todėl suderinti studijas ir „studijavimą“ tikrai nėra sunku“, – šypsosi ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo studijų programos studentė.

Per dvejus metus ji sako patyrusi įvairiausių nuotykių, tačiau bene labiausiai įsiminė galimybė išvykti į studijų praktiką užsienyje su Erasmus+ programa.

„Pasirinkau praleisti vasarą ir atlikti praktiką pagal savo studijų programą Italijoje. Ten ne tik įgyjau naujų žinių, praktikos, bet turėjau galimybę susipažinti su tos šalies kultūra, kasdien bendrauti su tos šalies žmonėmis, o taip pat ir išbandyti save, patirti neužmirštamų įspūdžių, sukaupti daugybę prisiminimų, kurie niekada nebus užmiršti“.

 

Galimi darbdaviai: