Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Kolegijos veidai: Miglė Miknevičiūtė

2020-06-10

Prieš trejus metus Panevėžio kolegijoje baigusi ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo studijų programą Miglė Miknevičiūtė sako dirbanti tai, apie ką svajojo nuo seno. Miglė – Panevėžio lopšelio-darželio „Sigutė“ auklėtoja. „Studijuojant man labai pasisekė, nes kolegija suteikė galimybę gauti tikslinį finansavimą, kurio dėka įsidarbinau ten, kur iki šiol tebedirbu“, šypteli.

Absolventė pasakoja, jog dar besimokydama mokykloje žinojo norinti dirbti su vaikais.

Tačiau gyvenimas lėmė, kad beveik dešimtį metų praleidau užsienyje, o grįžusi įsidarbinau viename iš Panevėžio darželių, kuriame dirbau nepedagoginį darbą.“

Vis tik savo svajonės M. Miknevičiūtė neužmiršo – ilgainiui apsisprendė baigti pedagoginės srities studijas tam, kad galėtų profesionaliai ugdyti vaikus ir tai taptų moters pagrindine veikla.

Vaikai yra mūsų ateitis. Labai myliu mažus vaikus, man patiko su jais žaisti, padėti auklėtojai juos mokyti, bendravimas su jais man teikė malonumą“, – savo motyvus apsisprendžiant studijuoti ikimokyklinį ir priešmokyklinį ugdymą vardija Miglė.

Pasirinkusi studijas Panevėžio kolegijoje M. Miknevičiūtė sako nenusivylusi. Pirmiausia, ji dėkinga už kokybiškas ir profesionalias teorines bei praktines dėstytojų perduotas žinias. Antra, džiaugiasi turėjusi galimybę suderinti darbą ir studijas.

Dirbdama darželio auklėtoja supratau, kad kolegijoje įgytos žinios suteikia man profesionalumo. Džiaugiuosi, kad pasirinktos studijos buvo kryptingos, nes įgyta patirtis ir įgūdžiai yra tiesiogiai susiję su mano kasdieniniu darbu, o taip pat turiu galimybę dirbti ne tik darželio auklėtoja, bet ir meno vadove Liūdynės kultūros centre, kur užsiimu menine veikla su vaikais“, – sako M. Miknevičiūtė.

Galimi darbdaviai: