Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Nenorėjo sausos teorijos – pasirinko Panevėžio kolegiją

2020-08-03

Apie kineziterapijos studijas svajojęs kėdainiškis Gytis Grigas rinkosi tarp Kauno ir Panevėžio kolegijų. Atsakingai įvertinęs visus nežinomuosius, pliusus ir minusus, pasirinko Aukštaitijos sostinę ir, kaip sako pats, visai nesigaili – sėkmingai įsiliejo į darbo rinką.

Sugebėjo sudominti

Šiuo metu G. Grigas dirba prabangiame Vytautas Mineral SPA Birštone masažuotoju. Vyras pasakoja, jog kiekvieną dieną jam tenka atlikti įvairias procedūras: kūno ritualus (YIN ir YANG), viso kūno masažus, pavyzdžiui, klasikinį, švedišką, hemolimfodrenažinį ir kitus, o taip pat kūno šveitimus su negyvosios jūros druska, mango sviestu, kitais egzotiškai skambančiais elementais.

Kėdainiškis pasakoja, jog dirbant šioje srityje Panevėžio kolegijoje įgytos žinios iš tiesų sėkmingai pasitarnauja.

„Labiausiai prie viso to prisidėjo dėstytojai, kurie sugebėjo sudominti specialybe, jos privalumais. Noras padėti kitiems bei užsibrėžtų tikslų siekimas galutinai įtvirtino kolegijoje įgytas žinias. Lemtinga ir esmine patirtimi laikau praktikoje praleistą laiką bei masažo mokymus su lekt. Laura Janušoniene“, – pastebi.

Išlikti kompetetingu savo srities specialistu Gyčiui padeda nuolatinis masažų technikos tobulinimas. Į praktinį darbą vyras sako visada žvelgęs atsakingai, o sėkmingai įsilieti į darbo rinką jam padėjo teorinėmis žiniomis paremta praktika Panevėžio palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje, Šv. Juozapo globos namuose bei Panevėžio ir Kėdainių ligoninėse. Ten būsimasis specialistas buvo atsakingas už mankštų pacientams vedimą, pratimų programų sudarymą, pacientų konsultavimą, priežiūrą ir kita.

Pateisinti lūkesčiai

„Norėjau studijuoti arčiau namų, todėl rinkausi tarp Kauno ir Panevėžio kolegijų, tačiau pasidomėjau, jog pastarosios studentai yra geriau paruošiami besivystančiai darbo rinkai, dėstytojai yra labiau dėmesingesni studentams, kolegijoje daug praktinių užduočių, o ne tik „sausa“ teorija“, – pasirinkimo motyvus žeria Kėdainiuose augęs kineziterapeutas.

G. Grigas atvirauja, jog nė karto nesudvejojo savo pasirinkimu – mokslo įstaiga atitiko jauno vyro lūkesčius ir norus.

O didžiausiu Panevėžio kolegijos privalumu buvęs studentas laiko dėmesį praktikai.

„Dar būdamas pirmojo kurso studentu atlikau praktiką Panevėžio slaugos ligoninėje. Ten išmokau dirbti tiek komandoje, tiek ir individualiai, prisitaikyti prie pacientų, išklausyti, patarti, padėti. Visa tai galėjau pritaikyti ir kitose praktikose, taip pat ir dirbant „Vytautas Mineral SPA“ masažuotoju.“

Galimi darbdaviai: