Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Kviečiame susipažinti su MIFA dėstytojais

2021-05-05

„MIFA – tai matematikos, informatikos ir fizikos akademija gimnazistams, norintiems studijuoti aukštojoje mokykloje technologijos ir inžinerijos mokslų kryptyse. MIFA buvo įkurta 2020 metais pagal keturšalę steigimo sutartį su Panevėžio miesto savivaldybe, Panevėžio Juozo Balčikonio gimnazija, Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmais ir Panevėžio kolegija.
Prieš įkuriant MIFą, Panevėžio kolegija būsimiems abiturientams tris metus organizavo matematikos mokyklą, kurios tikslas buvo padėti abiturientams geriau pasiruošti valstybiniam matematikos egzaminui. MIFA perėmė šią veiklą ir ją išplėtojo, įtraukiant pasiruošimą ne tik matematikos, bet ir informatikos bei fizikos egzaminams.
MIFA veikloje taip pat numatytas rudens semestras 10 – 12 klasių gimnazistams. Šio mokymo semestro tikslas supažindinti moksleivius su studijomis aukštojoje mokykloje išnaudojant kolegijos turimą praktinio mokymo bazę bei mokslines laboratorijas praktiniam matematikos, informatikos bei fizikos žinių pritaikymui. Taip pat numatytos pažintinės ekskursijos į pramonės įmones ir susitikimai su jų vadovais bei vedančiais specialistais, kad būsimi abiturientai aiškiau suprastų technologinių ir inžinerinių krypčių praktinio darbo pramonės įmonėse pobūdį bei specifiką.
Vadovaujamės sena išmintimi, kad geriau vieną kartą pamatyti, negu dešimt kartų išgirsti. O dar geriau pačiam pabandyti atlikti tam tikrus praktinius tyrimus bei eksperimentus, iš arti betarpiškai susipažinti su gamybos procesais ir jų valdymu.“ – pristatydamas MIFA sako Panevėžio kolegijos direktorius dr. G. Sargūnas.
Kviečiame susipažinti su MIFA dėstytojais!

„Plačiai paplitusi nuomonė, kad matematika – sunkus mokslas. Tam pritartų daugelis. Matematikos mokymasis – tai tarsi kopimas į aukštą kalną. Tačiau kartu tai ir puiki proto mankšta.
Matematika – svarbi sugebėjimų dalis, kuri labai reikalinga šiuolaikinėje visuomenėje. Ji rodo mums, kad gali būti teisingas ir klaidingas atsakymas, išmoko mus tikslumo, kurio prireikia realiame pasaulyje, drąsina mokytis sutelkiant dėmesį ir pastangas. Geros matematinės žinios gali padėti pagerinti ir kitų mokomųjų dalykų pasiekimus. Taigi, ar verta bijoti matematikos? Tikrai ne. Tačiau, kaip juokavo amerikiečių matematikas Ivan M. Niven „Matematikos negalima išmokti stebint, kaip tai daro kaimynas!“. Todėl kviečiu pasiraitoti rankoves ir kibti į matematikos uždavinius, pajusti matematikos mokslo grožį ir ne su baime, o su džiaugsmu keliauti per įdomų matematikos pasaulį. Juk taip malonu sušukti „Eureka“, įžvelgus teisingą užduoties sprendimo būdą.“ – sako MIFA dėstytoja Reda Jonušauskienė.
Dėstytojos išsilavinimas ir kvalifikacija – Matematiko, dėstytojo kvalifikacija; Vilniaus Universitetas, Matematikos fakultetas.
Švietimo sistemoje dirba nuo 1985 m. Nuo 2012 m. Panevėžio kolegijos tarybos narė.
Moksliniai interesai: IKT naudojimas ugdymo procese, informacijos valdymas, poreikio tyrimai. Parengta virš 10 publikacijų periodiniuose mokslo taikomuosiuose leidiniuose, 2 mokymo ir metodinės priemonės, atlikta virš 10 užsakomųjų taikomųjų tyrimų.

Protas, praplėtęs savo ribas, niekada negrįš į ankstesnes. – A. Einšteinas.
„Galima drąsiai teigti, kad joks kitas mokslas negali pasigirti tokia gausybe fantastinių idėjų, kaip fizika. Fizika padeda mums suprasti, kaip veikia mus supantis pasaulis, pradedant lemputėmis, mobiliaisiais telefonais, fotoaparatais ir baigiant kvarkais ir juodosiomis skylėmis,“- su užsidegimu apie fiziką kalbą MIFA dėstytojas Remigijus Kaliasas.
Dėstytojas 1997 metais baigė KTU Taikomosios fizikos magistro studijas ir nuo tada skirtingais laikotarpiais dirba KTU Panevėžio fakultete ir Panevėžio kolegijoje. Kartu su bendraautoriais yra parašęs virš 30 straipsnių bei išleidęs 2 mokomąsias knygas. Mokslinės taikomosios veiklos sritys: plonų sluoksnių fizika, nanodarinių formavimas silicyje ir kvarce RIE pagalba, plono aliuminio anodavimas.

 

 

Dėstytoja Alma Paukštienė sako, kad jai visada patiko filosofo Imanuelio Kanto žodžiai: „Kiekviename gamtos moksle esama tiek tiesos, kiek esama matematikos.“
Dėstytoja – matematikos magistrė, įgijusi matematikos dėstytojo kvalifikaciją (baigė Vilniaus Universitetą, Matematikos ir informatikos fakultetą).
Švietimo sistemoje dirba nuo 1994 m. Moksliniai interesai: informacinių technologijų taikymas matematikos mokyme. Parengta virš 20 mokslinių straipsnių, 5 vadovėliai: „Tikimybių teorija ir matematinė statistika“, „Išmokime dirbti programa Mathcad“, „Išmokime dirbti programa Matlab“ ir kt.

 

 

„Matematikoje mane labiausiai žavi logika ir tikslumas. Visad mėgiamiausia pamoka buvo matematika, nes nereikėdavo jos mokytis mintinai ir daug įsiminti, tik suprasti logiką.“ – sako MIFA dėstytoja Birutė Ragalytė.
Dėstytoja – matematikos magistrė, įgijusi matematikos ir informatikos mokytojo kvalifikaciją (Vilniaus Universitetas, Matematikos ir informatikos fakultetas).
Švietimo sistemoje dirba nuo 1996 m. Moksliniai interesai: matematikos mokymas tarpukario Lietuvoje, informacinių technologijų taikymas matematikos mokyme. Parengė virš 20 mokslinių straipsnių, 5 vadovėlius. Išleido 2 dalis monografijos „Matematinė mintis Lietuvoje“: „Matematikos programos tarpukario Lietuvoje“ ir „Tarpukario Lietuvos periodika matematikos mokymo metodikos klausimais“.

Galimi darbdaviai: