Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

NEFORMALIOJO ŠVIETIMO MOKYMAI KELIASI Į INTERNETINĘ ERDVĘ

2021-05-06

Užsitęsus COVID-19 pandemijai ne tik išmokome prisitaikyti prie pasikeitusių gyvenimo sąlygų, bet ir atrandame naujas galimybes. Pasirodo, karantinas – palankus laikas mokymuisi, kompetencijų tobulinimui, neišeinant iš namų ar darbo kabineto.
2021 metų pirmą pusmetį Panevėžio kolegijos Socialinių mokslų fakultetas vykdė kelias neformaliojo suaugusiųjų švietimo programas, kuriose dalyvavo per 260 klausytojų. Įprastu reiškiniu tampantys nuotoliniai mokymai sudaro sąlygas juose dalyvauti ne tik Panevėžio regiono gyventojams, bet ir asmenims iš visos Lietuvos. Bendradarbiaujant su Kauno Mediacijos ir teisinių paslaugų centru kovo – gegužės mėn. organizuoti Mediatorių mokymai (40 val.), kurių klausytojai iš Biržų, Lazdijų, Naujosios Akmenės, Prienų, Telšių, Vilniaus, Visagino ir kitų rajonų.
Kitas pavyzdys, šiuo metu vykdoma neformaliojo švietimo programa „Ikimokyklinis ir priešmokyklinis ugdymas“. Šis 90 kreditų apimties perkvalifikavimo modulis skirtas asmenims, turintiems aukštąjį pedagoginį išsilavinimą, ketinantiems dirbti ikimokyklinio ugdymo įstaigose. 2021 vasario mėn. studijų pažymėjimai įteikti 15– kai pedagogių, dar 35-ios dalyvės savaitgalines studijas baigs birželio mėn. Programa populiari visoje Lietuvoje, joje studijuoja pradinių klasių, muzikos, dailės, lietuvių, anglų, vokiečių kalbų, kūno kultūros, istorijos, biologijos ir kitų dalykų mokytojai bei socialiniai pedagogai ne tik iš Panevėžio, bet ir iš Biržų, Ignalinos, Jonavos, Kauno, Kėdainių, Rokiškio, Šiaulių, Ukmergės, Utenos,Vilniaus ir kt.
Socialinių mokslų fakulteto organizuojami neformaliojo švietimo mokymai orientuoti į socialinių partnerių poreikius. Pagal sutartį su PKC Group buvo vykdomi įvairių lygių nuotoliniai anglų kalbos mokymai įmonės darbuotojams. 2021 m. balandžio 13-22 dienomis lektorė Reda Jonušauskienė miesto ikimokyklinio ugdymo įstaigų užsakymu vedė nuotolinius mokymus „Skaitmeniniai mokymo objektai ikimokykliniame ugdyme: paieška ir kūrimas“. Juose savo informacinius komunikacinius gebėjimus, kompiuterinio raštingumo įgūdžius tobulino 98 pedagogės iš miesto lopšelių-darželių „Kastytis“, „Voveraitė“, „Žibutė“, „Žvaigždutė“ bei K. Ramanausko. 2021 m. balandžio 22 ir 29 d. vyko docentės dr. Dianos Lipinskienės mokymai Socialinių paslaugų įstaigų vadovams. Gegužės mėn. numatyti dr. D. Lipinskienės komandinio darbo mokymai lopšelio-darželio „Žvaigždutė“ bendruomenei.
Kasmet didelio populiarumo sulaukia suaugusiųjų švietimo ir tęstinio mokymosi buhalterinės apskaitos programos, kurios ypač aktualios Panevėžiui. Miesto savivaldybė teigiamai įvertino kolegijos parengtą projektą ir skyrė dalinį finansavimą šių programų vykdymui. Šiuo metu kaip tik renkama dalyvių grupė į mokymus „Verslo apskaitos pradmenys“ (92 val.). Programa skirta įvairių profesijų asmenims, dirbantiems ar ketinantiems dirbti buhalterinės apskaitos srityje, norintiems susipažinti su verslo apskaita. Taip pat planuojama organizuoti mokymus ,,Apskaita kompiuterizuotai“ bei ,,Apskaita viešajame sektoriuje“.
Kviečiame pasinaudoti galimybėmis pasisemti naujų žinių, įgyti naujų gebėjimų, patobulinti turimas kompetencijas.
Daugiau informacijos apie neformaliojo švietimo mokymus el. paštu rimanta.pagiriene@panko.lt, registracija į buhalterinės apskaitos mokymus ana.samuilova@panko.lt.

Galimi darbdaviai: