Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Kolegijos bendruomenės vizitas Adana Alparslan Türkeş mokslo ir technologijų universitete

2021-11-23

Lapkričio 15–18 d. direktoriaus pavaduotojas mokslui ir plėtrai, technologijos mokslų fakulteto lektorius – dr. Evaldas Sapeliauskas, technologijos mokslų fakulteto lektorius – Remigijus Kaliasas ir tarptautinių ryšių koordinatorė – Jovita Kaziukonytė dalyvavo programos Erasmus+ dėstymo ir mokymosi vizite Adana Alparslan Türkeş mokslo ir technologijų universitete (Turkijos Respublika).

Vizito metu dėstytojai skaitė paskaitas apie atsinaujinančios energijos sistemų teisinius ypatumus Lietuvoje ir inžinerinių sistemų automatizavimą. Koordinatorė Jovita Turkijos studentams pristatė Lietuvą ir Panevėžio kolegiją. Darbuotojai lankėsi universiteto laboratorijose, bendravo su dėstytojais ir studentais oficialiuose susitikimuose ir neformaliai. Buvęs Panevėžio kolegijos Erasmus+ studentas Muhammet Mustafa Ölmez supažindino su Adanos miestu ir jo apylinkėmis.

Tikimės, kad artimiausiame semestre Adanos Alparslan Türkeş mokslo ir technologijų universiteto studentai papildytų Panevėžio kolegijos gretas.

Šiuo metu Panevėžio kolegija ir Adana Alparslan Turkas mokslo ir technologijos universitetas vykdo bendrą projektą „PowerUp MyHouse: inovatyvių mokymosi ir praktikos modulių kūrimas, siekiant padidinti atsinaujinančių išteklių energijos naudojimą tvariems pastatams“. Vykdomo projekto tikslas – įvertinti esamus sprendimus, technologijas ir mokymo turinį, kurie naudojami elektros ir karšto vandens gamybos iš atsinaujinančių energijos šaltinių mokymosi programose, bei išanalizuoti ir populiarinti Europoje sistemas, kurios tuo pačiu metu gali gaminti elektrą ir karštą vandenį iš atsinaujinančių energijos šaltinių. Vizito metu buvo apžiūrėta kuriama PVT sistema. Projekto koordinatorius dr. Hasan Yildizhan pažadėjo, kad tai bus ne paskutinis projektas, kuriame Panevėžio kolegija bus įtraukta, kaip partnerė.

Galimi darbdaviai: