Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Sausio mėnuo svarbus visiems studentams

2022-01-28

Sausis – svarbus metų pradžios mėnuo – minimi Lietuvos istoriniai įvykiai, spėjama žiemos pabaiga. Studentams sausio mėnuo – dar svarbesnis – vyksta rezultatų vertinimo sesija, laikomi egzaminai. Visi akademinės bendruomenės nariai supranta šio etapo reikšmę ir svarbą, nes nuo to priklausys tolesnių studijų sėkmė. Kol studentai ruošiasi egzaminams ir juos laiko, dėstytojai ir toliau užsiima savo pedagogine veikla.

Sausio mėnesį Panevėžio rajono Visuomenės sveikatos biuras pakvietė į užsiėmimus rajono Trečiojo amžiaus universiteto (TAU) studentus. Paskaitos vyko Paįstryje, Naujamiestyje, Ėriškiuose. Klausytojams buvo vedami užsiėmimai, kurių tema – „Dantų ligų pasekmės ir burnos priežiūra”. Biomedicinos mokslų fakulteto lektorė, burnos higienistė Rima Adomaitienė noriai sutiko pasidalinti sukauptomis žiniomis ir praktine patirtimi.

Paskaitoje buvo aptarta dantų ir šypsenos svarba žmogaus gyvenimui, įvardintos ligos, dėl kurių dažniausiai prarandami dantys. Paskaitoje buvo atkreiptas dėmesys, kad dantų ligų atsiradimas dažnai priklauso nuo žmogaus elgsenos. Klausytojai supažindinti su dantų gydymo būdais. Paskutinę užsiėmimo dalį sudarė dantų priežiūros priemonių aptarimas, apžvelgiama kaip pasirinkti dantų pastą ir ar galima visada rinktis balinančią, ar kasdien naudoti burnos skalavimo skystį.

Užsiėmimų dalyviai ne tik klausė pranešimų, bet ir aktyviai dalyvavo diskusijose. Lektorė R. Adomaitienė akcentavo, kad paskaitoje išgirstą informaciją klausytojai pritaikytų ne tik sau, bet ir perduotų savo artimiesiems, o ypač jaunesnės kartos atstovams.

Labai džiugu, kad Panevėžio rajono miesteliuose vyksta švietėjiška veikla, įdomus kultūrinis gyvenimas, kurie praturtina ir kūną, ir sielą. Kiekviena bendruomenė turi kuo didžiuotis ir nudžiuginti atvykusius – eksponuoja išskirtinius meno kūrinius.

R. Adomaitienė džiaugiasi galimybe pabendrauti su Panevėžio rajono Trečiojo amžiaus universiteto klausytojais, ir skleisti jiems burnos sveikatos išsaugojimo žinią. Sveikata yra didžiausia vertybė, o žinios, kaip ją išsaugoti – turi būti nuolat atnaujinamos. Gandhi yra pasakęs – „Gyvenk taip, lyg rytoj mirtum. Mokykis taip, lyg gyventum amžinai”.

Galimi darbdaviai: