Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Inovatyvios burnos priežiūros priemonės

2022-02-04

Tik prasidėjus naujam semestrui, vasario 2 d. Panevėžio kolegijos Biomedicinos mokslų fakulteto Burnos higienos studijų programos studentai susitiko su Philips burnos priežiūros priemonių atstovais. Susitikimo metu būsimieji burnos higienistai buvo supažindinti su garsinių dantų šepetėlių veikimo principais, atliktais moksliniais tyrimais apie jų efektyvumą. Visiems buvo įdomu sužinoti, kad valant garsiniu Philips dantų šepetėliu būtina kuo geriau sudrėkinti šerelius, nes veikimo metu sukuriama dinaminė skysčio banga, kuri ir pašalina dantų apnašas iš sunkiai pasiekiamų vietų. Studentai susipažino su elektrinių dantų šepetėlių naudojimo instrukcijomis ir turėjo galimybę juos išbandyti.

Kaip žinia, vien dantų šepetėlio nepakanka gerai burnos sveikatos būklei užtikrinti. Būtina valyti tarpdančius. Būsimiesiems burnos higienistams buvo pristatyta dar viena svarbi burnos priežiūros priemonė – burnos irigatorius, kuris skirtas valyti tarpdančius, po protezais, aplink dantų implantus, nešiojant breketus bei kitais atvejais. Burnos irigatoriaus antgalis suskaido vandens srovę į keturias sroves, kurios apima didesnį valymo plotą tarp dantų ir prie dantenų krašto, todėl pasiekiama daugiau sunkiai prieinamų vietų ir jos geriau išvalomos. Šios burnos priežiūros priemonės labai svarbios burnos higienisto veikloje, nes motyvuoja pacientą labiau rūpinti savo burnos sveikata. Pristatyti tyrimų rezultatai atskleidė, kad net jei asmuo valosi dantis paskubomis, vis tiek pasiekiami geresni burnos sveikatos išsaugojimo rezultatai, sumažėja dantų apnašų kiekis, dantenų uždegimas.

Džiaugiamės, kad Philips atstovai net ir šiuo neramiu pandemijos laikotarpiu susitiko su studentais, suteikė galimybę susipažinti su inovatyviomis burnos priežiūros priemonėmis ir leido studentams jas išbandyti. Svarbiausia, kad įgytas žinias būsimieji burnos higienistai galės pritaikyti savo profesinėje veikloje.

 

Galimi darbdaviai: