Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Burnos higienos studijų programos studentai išlaikė kvalifikacinį egzaminą

2022-05-11

Gegužės 10 d. Panevėžio kolegijos Biomedicinos mokslų fakulteto Burnos higienos studijų programos trečio kurso studentai laikė kvalifikacinį specialybės egzaminą. 

Studentai egzaminui ruošėsi ir užsiėmimų metu Kolegijoje, ir praktikos vietose – odontologijos klinikose, poliklinikose. Šiais metais būsimieji burnos higienistai praktiką atliko ne tik Panevėžio miesto, bet ir Pakruojo, Joniškio, Kupiškio, Vilniaus odontologijos įstaigose. Studentai iš praktikos vietų parsivežė labai gerus įvertinimus, todėl ir egzaminą laikyti sekėsi labai gerai. 

Egzaminą sudarė skirtingos užduotys, susijusios su praktine veikla – infekcijų kontrolės reikalavimais, profesionalios burnos higienos instrumentų naudojimu. Studentams teko įvertinti paciento būklę, parinkti burnos priežiūros priemones ir pritaikyti dantų valymo metodiką, analizuoti panoraminę rentgeno nuotrauką. 

Studentus vertino komisija, kurios pirmininkė buvo Panevėžio m. odontologijos poliklinikos vadovė, gyd. odontologė Santa Miežinienė. Nariai – UAB „Malidenta” gydytoja odontologė Lina Malinauskienė, UAB „Odenta” vadovė Valė Žemaitė, Panevėžio kolegijos dėstytojos Jolita Masevič ir Rima Adomaitienė.

Panevėžio kolegijos direktorius dr. Gediminas Sargūnas egzamino pradžioje pasveikino studentus ir komisiją bei palinkėjo gero darbo ir gerų rezultatų. Taip pat padėkojo socialiniams partneriams, kurie prisideda prie Panevėžio kolegijos studentų mokymo – priima juos į praktiką savo įstaigose, moko ir dalyvauja vertinant įgytus gebėjimus. 

Būsimųjų burnos higienistų laukia dar vienas etapas – baigiamųjų darbų gynimas, kuris numatytas birželio mėnesį. Tikime, kad ir ginantis darbus studentai pademonstruos puikias specialybės žinias ir gebėjimus. 

 

Galimi darbdaviai: