Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Tikslinės stipendijos Panevėžio kolegijos studentams

2022-06-09

Panevėžio kolegija kviečia pasinaudoti valstybės teikiamomis galimybėmis – studijuoti inžinerijos ir informatikos mokslų krypties studijų programas, kurios aktualios investuojantiesiems Panevėžio regione ir visoje Lietuvoje, ir gauti 200 eurų dydžio kasmėnesines nevardines tikslines stipendijas. Ekonomikos ir inovacijų ministerija antrus metus iš eilės tęsia tikslinių skatinamųjų stipendijų STEM (angl. Science, Technology, Engineering, Maths) studijų krypties programų regioninėse aukštosiose mokyklose mokėjimą. Stipendijas numatoma mokėti, įstojusiems į valstybės finansuojamą vietą, visą bakalaurinių studijų laikotarpį – 3 metus, taip siekiant studentus motyvuoti nenutraukti studijų ir sieti tolesnę savo karjerą su tais miestais, kuriuose studijuojama.

Elektromechanikos studijų programą studijuojantis Donatas džiaugiasi studijuodamas paklausią studijų programą ir gaudamas tikslinę stipendiją.

„Pagrindinė priežastis, kodėl pasirinkau studijas Panevėžio kolegijoje yra ta jog aš gyvenu Panevėžyje. Nesinorėjo išvykti į kitą miestą tik dėl studijų. Baigęs gimnaziją nebuvau atradęs savo krypties, bėgant laikui savo malonumui užsiiminėjau skirtingomis veiklomis. Būtent veikla susijusi su elektromechaniniais įrenginiais man patiko labiausiai. Kadangi pats supratau jog mokslas yra svarbus, nusprendžiau pradėti studijuoti. Sužinojus apie naują specialybę Panevėžio kolegijoje, nusprendžiau žengti šia kryptimi.Šiuo metu praktiką atlieku  VšĮ „Panevėžio mechatronikos centre“. Patinka čia dirbantis kolektyvas, įdomu iš arti pamatyti ir išbandyti jų turimą įrangą, pirmą kartą gyvai susidūriau ir išbandžiau 3D spausdintuvą. Išmokau kaip tinkamai sukurti visą eigą žingsnių iki sėkmingo 3D atspausdinimo. Taip pat prisidėjau prie CNC staklių surinkimo ir remonto.“

Studento teigimu „kolegijoje sudarytos ir palankios sąlygos praktikai įgyti. Praktika padeda iš arčiau suprasti, realiai patyrinėti tai, ką išgirsti paskaitų metu iš dėstytojų. Šioje kolegijoje dėstytojai deda dideles pastangas, kad studentai kuo daugiau suprastų, tai yra svarbu ir dėl pačių studentų, kad jiems būtų įdomu mokytis.“

Labai svarbu motyvuoti ir skatinti rinktis inžinerijos ir informatikos mokslų krypties studijų programas, nes specialistų poreikis ne tik Panevėžyje, bet ir visoje Lietuvoje tik auga. Panevėžio kolegija ruošia šių sričių specialistus:

Informatikos inžinerija

Informacijos sistemų kūrimas ir priežiūra

Elektromechanika

Elektros ir automatikos įrenginiai

Kelių inžinerija

Kompiuterinės valdymo sistemos

Statybos inžinerija

Kviečiame rinktis studijas Panevėžio kolegijoje, nes čia gali būti Tavo karjeros pradžia!

Galimi darbdaviai: