Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

2022 m. Panevėžio kolegijoje startuoja trumposios studijos: kviečiame rinktis studijų programą Verslo internetinių sistemų kūrimas

2022-07-12

Šiuo metu juntamas ypač didelis poreikis programuotojų, gebančių kurti verslui internetines sistemas. Verslo internetinių sistemų kūrimo srities specialistų trūko ir prieš karantiną, bet karantino laikotarpiu ir po jo poreikis dar labiau išaugo. Šių specialistų poreikį patvirtino Panevėžio regiono įmonių vadovai ir IT specialistai. Šiuo metu Verslo internetinių sistemų kūrimo specialistų poreikis vienas iš dominuojančių IT sektoriuje visoje Lietuvoje. IT srities specialistai turi galimybes dirbti pilnai nuotoliniu būdu, todėl nebūtina koncentruotis tik į Panevežio regioną, reikalingi specialistai ne tik Lietuvos mąstu, bet ir visame pasaulyje.

Lietuvoje startuojančios trumposios studijos yra alternatyvus kelias siekti aukštojo mokslo ir per trumpesnį laiką įgyti darbo rinkoje aktualių kompetencijų. Trumposios pakopos studijos – aukštojo mokslo studijų pakopa profesinei kvalifikacijai pagal Lietuvos kvalifikacijų sandaros penktąjį lygį įgyti. Šiais mokslo metais Panevėžio kolegija kviečia rinktis trumpųjų studijų programą Verslo internetinių sistemų kūrimas ir per dvejus metus įgyti darbo rinkoje ypač paklausią programuotojo profesinę kvalifikaciją. Baigę šią studijų programą, absolventai ne tik galės iš karto užsiimti profesine veikla (vykdyti verslo internetinių sistemų programavimo, diegimo priežiūros ir aptarnavimo bei testavimo darbus įvairiose įmonėse bei organizacijose), bet ir tęsti studijas profesinio bakalauro pakopoje. Trumpųjų studijų absolventams, profesinio bakalauro studijos bus trumpesnės, kadangi trumposiose studijose studijuoti moduliai (dalykai) bus įskaityti.

Trumpųjų studijų programos studentai studijų metu įgis šiuolaikines kompetencijas, turinčias ekonominę ir socialinę vertę sumaniojoje visuomenėje, lemiančias sėkmingą jų profesinę karjerą – kompetencijos bus ugdomos ir suteikiamos profesionalių dėstytojų, turinčių tinkamą kvalifikaciją ir patirtį dėstomų modulių (dalykų) srityje.

Stojant į trumposios pakopos studijų programą Verslo internetinių sistemų kūrimas, konkursinis balas formuojamas iš brandos atestato dalykų (matematikos arba fizikos, arba chemijos, arba informacinių technologijų), kvalifikacijos egzamino arba stojamojo testo ir kitų pasiekimų įvertinimų. Taigi mieli abiturientai, jei valstybinių brandos egzaminų rezultatai Jūsų nedžiugina, kviečiame siekti aukštojo mokslo diplomo, renkantis trumpųjų studijų programą Verslo internetinių sistemų kūrimas. Registracija stojamajam testui vykdoma per LAMA BPO sistemą. Stojamasis testas bus vykdomas nuotoliniu būdu liepos 25 dieną.

 

Plačiau apie studijų programą galite sužinoti puslapyje: https://panko.lt/programa/verslo-informaciniu-sistemu-kurimas-trumposios/

Pildyk prašymą ir studijuok Panevėžio kolegijoje!

Bendrasis priėmimas vykdomas per LAMA BPO

Tiesioginis priėmimas adresu Laisvės a. 23 – 118 kab., Panevėžys.

Teiraukitės tel. 8 45 46 77 87 arba 8 607 961 56

 

Galimi darbdaviai: