Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

IB „SUVENYRAS“ BAIGĖ PRAKTIKĄ STUDENTĖS IŠ LATVIJOS

2022-09-05

IB ,,Suvenyras“ pagal Erasmus+ programą praktiką atliko studentės iš Latvijos Rygos apskaitos ir finansų kolegijos Daugpilio filialo – Jelena Kokina, Inga Suhanovska, Anna Lavrenova, Karina Divanovska. Jos mokėsi tvarkyti įmonės apskaitą, skaičiuoti mokesčius, sudaryti finansines ir mokestines ataskaitas, tvarkyti prekių pirkimo ir pardavimo dokumentus, reklamuoti prekes, pildyti darbuotojų priėmimo ir atleidimo dokumentus. Atlikdamos praktiką, studentės atliko Lietuvos ir Latvijos buhalterinės apskaitos tvarkymo, mokesčių skaičiavimo, finansinių ataskaitų sudarymo palyginimą. Prekių katalogui studentės pateikė naujų prekių, sukūrė prekių katalogą, reklaminę medžiagą.

Studenčių atsiliepimas apie atliktą praktiką:

,,Mums buvo pasiūlyta vykti į Lietuvą atlikti praktiką pagal Erasmus+ programą, pasisemti patirties ir pamatyti, kaip vykdomas mokymas Lietuvoje. Praktika truko 2 mėnesius. Per tą laiką galėjome palyginti dviejų šalių apskaitą. Praktika buvo turininga ne tik buhalterine prasme, bet ir turininga susipažįstant su Panevėžio miesto įžymybėmis. Mūsų mokytoja Ana Samuilova buvo mums labai dėmesinga, rūpestinga ir, žinoma, suteikė mums visą reikiamą informaciją ir žinias. Atrodė, kad ne svečiuose, o namuose ir esame seniai pažįstami.

Turėjome galimybę pamatyti,kaip Lietuvoje dėstoma buhalterinė apskaita, kaip mokomi pradedantieji buhalteriai. Tai galėjome palyginti su mūsų kolegija. Ši patirtis mums labai patiko, nors ir bijojome, nes tokiame projekte dalyvavome pirmą kartą. Tačiau nė viena iš keturių nesigailėjome, kad dalyvavome, gyvenome kaimyninėje šalyje, įgijome žinių, o šis bendravimas su mokytojais, kurie stengėsi su mumis pasidalinti viskuo, ką per tiek metų sukaupė, buvo neįkainojamas. Dėkojame už su jumis praleistą laiką, už pagalbą ir reagavimą bei organizuotumą. Taip pat dėkojame mūsų kolegijai už galimybę įgyti patirties kitoje šalyje.”

 

Galimi darbdaviai: