Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Panevėžio kolegijoje vyko tarptautinė mokslinė konferencija bei iškilmingai atidarytas Studijų ir Inovacijų Centras

2022-10-25

Panevėžio kolegijoje vyko tarptautinė mokslinė konferencija

Spalio 20 dieną Panevėžio kolegijoje vyko jau tradicija tapusi, jubiliejinė  X-oji tarptautinė mokslinė konferencija „Mokslo ir studijų tendencijos globalizacijos sąlygomis (SCEDU’2022)“.

Šia konferencija siekiama suburti įvairių sričių mokslininkus tyrėjus, kurie domisi globalizacijos iššūkiais mokslui ir studijoms. Konferencijos metu sudaromos sąlygos tarpdalykinei diskusijai apie globalizacijos poveikį technologijų, biomedicinos ir socialinių mokslų srityse.

Konferencijoje sveikinimo žodį tarė  Panevėžio miesto mero pavaduotojas Lauras Jagminas, Seimo narė Guoda Burokienė, Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų generalinis direktorius Visvaldas Matkevičius.

„Ši konferencija yra apie globalizacijos problemas šiuolaikiniame moksle. Ir ypatingai svarbu dabar kuomet vyksta dramatiški pokyčiai, pandemija, karas Ukrainoje. Tai verčia tiek kiekvieną žmogų, tiek mokslininkus peržiūrėti  savo vertybes ir kriterijus, mokslo svarbą mūsų kasdieniniame gyvenime”,- sakė Panevėžio kolegijos direktorius dr. Gediminas Sargūnas.

Plenariniame posėdyje pranešimus skaitė Vaiva Juškienė (Vilniaus kolegija, Lietuva), Prof. Dr. Kashif Nisar (Viktorijos technologijos institutas, Australija), Dr. Karina Zawieja-Żurowska ir Bożena Miastkowska (Konino kolegija, Lenkija), Antanas Katelevskis (UAB „Festo“ Lietuva).

Iš viso konferencijoje buvo perskaityti dvidešimt penki kontaktiniai  ir nuotoliniai pranešimai, po kurių vyko  diskusijos ir aptarimai. Pranešimus skaitė pranešėjai iš Lietuvos, Lenkijos, Latvijos, Australijos, Turkijos, Danijos.

Atrinkti konferencijos straipsniai bus publikuojami tarptautinėje duomenų bazėje (CEEOL) referuojamame Panevėžio kolegijos leidžiamame moksliniame žurnale „Taikomieji tyrimai studijose ir praktikoje“ („Applied Research in Studies and Practice“).

Konferencija „​SCEDU’2022“ skirta ne tik mokslinių tyrimų rezultatų aptarimui, bet ir platesnėms, tiek mokslinėms, tiek praktinėms diskusijoms globalizacijos fenomeno požiūriu.

Iškilmingai atidarytas Studijų Ir Inovacijų Centras

Po sėkmingai įvykusios konferencijos svečiai buvo pakviesti į iškilmingą Studijų Ir Inovacijų Centrų atidarymą.

Panevėžio kolegijos direktoriaus pavaduotojas mokslui ir plėtrai dr. Evaldas Sapeliauskas džiaugėsi, kad kolegija ugdydama inžinierius, atnaujindama laboratorijas atliepia į regiono poreikius, prisideda prie Panevėžio miesto siekio tapti Pramonės 4.0 centru.

Naujoji įranga mokymo procese bus pritaikoma jau nuo pirmojo kurso. Elektros ir automatikos įrenginių, kompiuterių technikos, elektromechanikos studijų programų studentai bus supažindinti praktiškai demonstruojant net ir fundamentaliųjų mokslo dalykų praktinį pritaikymą.

„Aukštesniuose kursuose praktiškai visų Technologijos mokslų studijų krypties studentai laboratorijose praleis nemažai laiko. Todėl tikimės, jog baigę studijas, studentai į darbo rinką įsilies jau mokėdami valdyti naujausią technologinę įrangą“, – pastebi dr. E. Sapeliauskas.

Laboratorijų atidarymo metu kolegijos pasveikinti atvyko ir LR Seimo narys Deividas Labanavičius, kuris taip pat džiaugėsi Panevėžio kolegija, jos siekiamais ir įgyvendinamais tikslais. Seimo narys palinkėjo ir toliau siekti užsibrėžtų tikslų ir Panevėžio miestui bei regionui paruošti dar daugiau puikių specialistų.

Po simbolinės juostos perkirpimo, Studijų Ir Inovacijų centrai buvo atidaryti ir Panevėžio bei užsienio svečiai turėjo galimybę su jomis susipažinti iš arti.

Džiaugiamės vis tobulėjančia Panevėžio kolegija, kuri siekia patenkinti studentų, socialinių partnerių poreikius.

 

Panevėžio kolegijoje laukiami visi, norintys apsilankyti Studijų ir Inovacijų centruose.

 

 

Galimi darbdaviai: